Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Misa u zatvoru

Biskup Mrzljak: Nastojte strpljivo nositi križ svog života

zatvor
Marko Jurinec/Pixsell
29.04.2011.
u 13:52

Zatvorenicima u varaždinskom zatvoru, inače, svaki petak dolazi dušobrižnik vlč. Josip Kramar

U povodu uskrsnih blagdana varaždinski biskup mons. Josip Mrzljak danas je predvodio misno slavlje u varaždinskom zatvoru. Na misi je bilo četrdesetak zatvorenika.

– Čovjek u dubini duše nosi vjeru u život. Vjeru i nadu u ovozemaljski i život u vječnosti. Kad se ljude pita vjeruju li u Boga, većina ih kaže da vjeruje, no kad ih se pita vjeruju li u Kristovo uskrsnuće, tu ih već manje odgovara potvrdno. Vjerujete li u vlastito uskrsnuće, to je presudno pitanje. Malo ljudi na to pitanje odgovara da vjeruje. Zato nam papa dolazi u lipnju kako bi nas učvrstio u vjeri. Želim vam da vjerujete u Kristovo uskrsnuće, da vjerujete u osobno uskrsnuće, ali treba ići putem kojim je i Isus prolazio. Taj put nije lagan, ali nastojte strpljivo nositi križ svoga života – poručio je biskup okupljenim zatvorenicima i pritvorenicima.

Zatvorenicima u varaždinskom zatvoru, inače, svaki petak dolazi dušobrižnik vlč. Josip Kramar, koji ih vodi kroz razne vjerske obrede, molitve i slično, a imaju i mogućnost ispovijedi.

Biskup Josip Mrzljak zatvor pohodi dvaput godišnje, u povodu uskrsnih i božićnih blagdana.

Ključne riječi

Komentara 2

OB
-obrisani-
14:01 29.04.2011.

Nosimo mi križeve svoje. Ali nošenje nam otežavaju zločinci iz politike i gospodarstva koje često viđamo u crkvenim klupama.

Avatar bereza
bereza
15:45 29.04.2011.

\"Vi, stoko sitnog zuba, nosite svoje križeve! Dotle ćemo mi, vaši pastiri, uživati u raju kojeg ste nam vi priskrbili ovdje na Zemlji!\" To je zaboravio spomenuti. Kakve veze ima što je to rekao zatvorenicima? Svi smo mi zatvorenici naa teškoj robiji u njihovom \"raju\".

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije