Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 99
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
samo lijepe riječi

‘Bio je ljubav, čovjek s velikim darovima koje je svima dijelio’

Sanja Doležal i fra Zvjezdan
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
1/2
09.12.2013.
u 10:51

Nina Badrić na njegove je seminare krenula kad se razvodila, a mir su u Taboru našli i reper Marin Ivanović Stoka, Simona Šajn...

Omiljeni svećenik fra Zvjezdan Linić koji je za života bio orijentir mnogima, pa tako i brojnim poznatim osobama, ostat će svima u srcu, kažu, zapamćen po golemoj ljubavi. Vijest o njegovoj smrti tužno je odjeknula i u domu pjevačice i voditeljice Sanje Doležal, njegove dugogodišnje prijateljice.

– Bili smo jako bliski. Krstio je i mene i moju djecu, vjenčao me... veže nas prijateljstvo dugo gotovo 30 godina. Jako sam tužna, ali i sigurna da mu je sada bolje nego svima nama – rekla je Sanja, koja je fra Zvjezdana Linića upoznala na seminarima duhovne obnove dok ih je još vodio na Kaptolu i dodala:

– Odlazila sam u Kuću susreta Tabor i dok je bolovao. Posljednji put vidjeli smo se u rujnu. Prihvaćao je svoju bolest i trpljenje i bio pozitivan kao i uvijek.

Pjevačica Nina Badrić na njegove je seminare krenula u vrijeme kada se razvodila. Svoj mir u Taboru pronašli su i Simona Šajn, reper Marin Ivanović Stoka, a pjevačica Marija Husar Rimac u Taboru je upoznala i supruga Vjeku Rimca.

– Pater je svakome tko ga je upoznao promijenio život. Zračio je neizmjernom ljubavlju, nadom i utjehom i bio podrška kako u lijepim tako i tužnim trenucima svačijeg života. Da, u Taboru sam upoznala svojeg Vjeku. Nije nas upoznao pater, ali sjećam se da je zagovarao našu vezu i davao nam znakove da je to to – prisjeća se Marija.

I pjevačica Maja Blagdan živo pamti njihove susrete:

– Uvijek sam nastojala preko medija slušati njegove propovijedi i čitala sam njegove knjige. Bio je dobrota, ljubav, čovjek s velikim darovima koje je dijelio sa svima. Ta iskrenost osjećala se u svakom susretu s njim. Tako ću ga i pamtiti.

Komentara 8

MR
MrkiMedo
12:03 09.12.2013.

On je zivio u sto je vjerovao. Nepokolebljivo!

Avatar Hr98
Hr98
11:45 09.12.2013.

Jučer navečer sam sa obitelji posjetio tabor, masa ljudi koja se upisuje u knjigu pokazuje veličinu našeg dragog fra Zvjezdana. Volimo te brate i prati nas svojom molitvom

Avatar jure23
jure23
12:10 09.12.2013.

dragi fra Zvijezdane, uživaj gore u nebu s anđelima i drugim svecima, a Tebe dragi moj Bože pitam, dokada češ uzimati najbolje sinove ovog napaćenog Hrvatskog naroda, zar nas nije dosta uzeto 91, molim te sjeti se nekada i ovihih koji nevole ovu prelijepu zemlju, onih koji je vode u propast, onih koji je nikada nisu ni željeli, onih koji su rak rana našeg društva, onih kojima ništa nije sveto, ni crkva, ni domovina, ni ovaj narod ..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije