Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 100
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Oporuka

Bin Ladenova oporuka: "Ne želim da mi se djeca pridruže Al-Qa'idi"

bin
03.05.2011.
u 15:03

Osama je izrazio žaljenje što nije više vremena provodio sa svojom djecom zbog svoje prevelike odanosti džihadu

Posljednja želja ubijenog Osame bin Ladena, prema njegovoj oporuci, bila je da mu se supruge ponovno ne udaju te da mu se djeca ne pridruže Al-Qa'idi, terorističkoj organizaciji na čijem je čelu bio, prenosi Guardian.

Oporuka koja je označena s "privatno i povjerljivo" napisana je 14. prosinca 2001. godine, tri mjeseca nakon napada na "Blizance", kada su ga američke snage tražile u Afganistanu.

>>Obama uživo iz Bijele kuće gledao ubojstvo Osame bin Ladena

Oporuka je napisana na računalu, sastoji se od četiri stranice i potpisana je s "Vaš brat Abu Abdullah Osama Muhammad Bin Laden". U oporuci je predvidio da će biti ubijen nakon izdaje.

Svakako je najupečatljiviji dio oporuke onaj gdje navodi da ne želi da mu se djeca pridruže Al-Qa'idi. Također je izrazio žaljenje što nije više vremena provodio sa svojom djecom zbog svoje prevelike odanosti džihadu.

Bin Laden je, između ostaloga, u oporuci naveo i napad na WTC 11. rujna 2001., bombardiranje američkih marinaca u Libanonu 1983., ubojstvo 19 američkih marinaca u Somaliji 1993. i bombardiranje američkog veleposlanstva u Nairobiju 1998. godine.

>>Američki su marinci u napadu Bin Ladenu otkinuli dio lubanje

 

Ključne riječi

Komentara 68

OB
-obrisani-
23:08 03.05.2011.

03.05.2011. u 19:33h Marsij@n@c je napisao/la: \"...ha,ha...a nisi li neki dan tvrdio da sam udbas.......nesto si mi rastresen u zadnje vrijeme...\" nisam. steptomicin je tvdio sa si UDBA-š... ja oduvijek znam da si taliban balli kombetar... tko je onda rastrešen?

VE
vecehe
15:34 03.05.2011.

Ma koji Amerikanci, njihova kopnena vojska ima 500 000 vojnika,to je sića, pa mi imamo toliko branitelja, pojede ih za doručak jedno veće afričko pleme.

FU
funkipuppi
15:42 03.05.2011.

Ova oporuka meni govori da se Amerikanci plase osvete

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije