Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Brutalni zločinci
Povratak na članak

Pismo u bin Ladenovom skrovištu: ISIL je preekstreman čak i za Al Qaidu

Do danas je ISIL, koji je skratio naziv i jednostavno se zove samo Islamska država, ojačao svoju vojnu snagu te uspio osvojiti prostor veći od Velike Britanije.

Komentari 8

LD
lopov drpiga
20:12 11.08.2014.

dodajmo i to da ove skupine nije bilo dok amerikanci i britanci nisu odlučili pod lažnim izgovorom napasti irak... mogli bi i spomeniti da su se ove postrojbe sve do kraja prošle godine sprovodile vojne operacije zajedno sa sirijskim pobunjenicimaa koje podržava i naša vlada... bin laden je imao bolje podatke od vesne pusić :)

VL
XA
xaron
16:36 11.08.2014.

Evo vidimo da je Al Qaida umjerena organizacija , te možemo očekivati da dobije Nobelovu nagradu za mir. Zašto ne, i gori od nje su je dobivali.

VL
EN
enigma898
16:00 11.08.2014.

ISIL-ovu poltiku su većinom prihvatili "navrnuti" neuki muslimani iz zabitih dijelova Turske, BiH, Kosova, Sandžaka, Čečenije i oni koji žive na Zapadu, te su nedavno počeli "proučavati" Kuran u jednoj od lokalnih džamija koje niču po Europi i SAD-u. Globalni problem.

VL
DI
dinamojavolim
16:57 11.08.2014.

jel pismo napisano na engleskom ili?

VL
Avatar Alfons_x
Alfons_x
07:41 12.08.2014.

Isil se pojavi nedavno (u Siriji su ga amerikanci opremali skupa sa svojom saveznicom S. Arabijom, te imaju priličan broj Hummera) Ali bitno je da Osama napiše cijeli esej o njima i njihovoj ekstremnosti u vrijeme kada nitko nije čuo za njih....dakle Obama je novi nostradamus? ili nije mrtav pa je pisao nedavno? Propagando i Bogu si (postala) teška

VL
GV
golub Vaso
21:44 12.08.2014.

Odakle IS oružje, oprema, toyote, hrana, voda, tko ih liječi itd. Na ta pitanja postoje vrlo jednostavni odgovori koji bi doveli do istine, a ona glasi da ta skupina provodi interese nekih drugih sila.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.