Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 130
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Bijesni 19-godišnjak izbo vozače autobusa jer ga majka nije dočekala u Italiji

19.02.2009.
u 16:55

PULA - Damir Pavonić (41) i Nenad Kontošić (36), vozači pulskog prijevoznika Brioni, izbodeni su danas nožem u Padovi. Napao ih je putnik, Marko Medica, 19-godišnji Puljanin, koji se, netom nakon što je stigao u Padovu, poželio vratiti kući.

- Valjda je putovao majci. Nije ga dočekala pa je poludio. Pratio nas je u autobus i onda Damira ubo u rame. Branio sam kolegu, pa je mene ubo u leđa. Zatim je pobjegao u park. Nisam ni vidio kad je izvukao nož. U džepu je imao “skakavca”. Čuo sam da ga je obitelj poslala u Padovu da se malo smiri jer je bio agresivan, ispričao nam je u telefonskom razgovoru Kontošić koji, kako nam je rekao, u karijeri ništa slično nije doživio.

Od dvojice vozača teže je ozlijeđen Pavonić, kojemu je nož prerezao mišić pa je morao na operaciju. Kontošić je pušten iz bolnice. Nož se zaustavio na kosti pa stoga nisu ozlijeđeni unutrašnji organi. Po njega su došli direktor putničkog prometa u Brionima Dorjano Travalja i komercijalni direktor Jurica Žumberac.

Nagađa se da je mladi Puljanin ovisnik koji često odlazi majci u Padovu, a ostali djelatnici u Brionima kažu kako se često ponaša upravo na način koji je prethodio napadu.

Ministarstvo vanjskih poslova talijanske vlasti oko njegova ispada danas nisu kontaktirale. Nisu nam mogli potvrditi ni je li napadač hrvatski državljanin. Ipak, doznali smo da je MVPEI, nakon našeg upita, obavijestilo Hrvatski konzulat u Trstu te počasnu konzulicu dr. Nelu Sršen.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije