Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 93
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Muda pod bubrege

Bijeli bubrezi kao gurmanluk uz koji pršti prpošan smijeh

Mudijada (1)
Foto: Reuters
1/9
30.08.2010.
u 18:33

Bikova se muda najbolje pripremaju kao gulaš. A baš se nitko nije bunio na dosjetke o isključivo muškom udu kojemu je jedini posao da se klati.

Mudijada, svjetsko kuharsko prvenstvo u pripremanju jela od “bijelih bubrega”, testisa svakojakih inače jestivih životinja, održano je prošle subote u Ozremu, srpskom planinskom selu usred Rodopa. Središte pozornosti muškoga kuharskog svijeta u Ozremu spustilo se – “malo niže”. Umjesto da ih podvale pod “crne”, tj. imenovane dijelove anatomije, ovdje je sve prštalo od smijeha što zbog izravnih, a što neizravnih aluzija na muževnost. Kuhala su se jela od bikovih, nerastovih, pastuhovih, devinih... čak i klokanovih muda. Dakako, zavrtio se i ne jedan praščić kojemu nije nedostajalo ništa iz anatomskog atlasa.

Zoltan Levai, lanjski pobjednik među kuharima, dakako u kuhanju, tvrdi da se bikova muda najbolje pripremaju u gulašu. Ama baš nitko se nije bunio zbog silnih dosjetki na račun isključivo muških udova kojima je jedini posao da se klate. Naprotiv, stalno je prštao smijeh!

Ipak, “imati muda” ima i dopunsko značenje – hrabrost. Nagrade za mudonje godine pripale su Baracku Obami za prihvaćanje kormila u svjetskoj ekonomskoj oluji te pilotu Chelseyju Sullyju Sullenbergeru koji je airbus pun putnika bez pogreške prisilno spustio u rijeku Hudson.

Komentara 3

OB
-obrisani-
20:56 30.08.2010.

A ima li koja nagrada za žene s m.udima ? ;o)

Avatar kos
kos
08:12 31.08.2010.

rea_ .pa kako nema nagrade one imaju stalno tuđa muda među nogama i to mogu birati hahahahaha

OB
-obrisani-
14:08 31.08.2010.

kos, kakva nagrada, prava mudinica to uzme kad poželi. Nagrada je kad te obraduje s tjedan dana ljetovanja. Bez njega, al s njegovom viza karticom. he,he

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije