Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
potrebna suzdržanost

Bijela kuća poručila: Treba obuzdati špijuniranje NSA-e

White house, portal
screenshot/Youtube
28.10.2013.
u 22:48

Obama ima potpuno povjerenje u direktora NSA Keitha Alexandera i u druge dužnosnike NSA, ali potrebna je ravnoteža između potrebe o prikupljanju podataka i zaštite privatnosti ljudi, rekao je Carney.

Tjedan dana nakon što je američki predsjednik Barack Obama žestoko kritiziran zbog optužbi da je nacionalna sigurnosna agencija (NSA) prisluškivala njemačku kancelarku Angelu Merkel te da je i u Francuskoj i Italiji špijuniranje bilo masovno, glasnogovornik Bijele kuće Jay Carney rekao je da s novim kapacitetima prikupljanja informacija priznaju da je potrebna dodatna suzdržanost u načinu prikupljanja podataka.

Carneyeva izjava, kao i ona savjetnice za nacionalnu sigurnost Susan Rice kako je potrebna odgovarajuća ravnoteža, pokazuju da se mogu očekivati promjene u razmjerima američkog elektronskog špijuniranja jer se do kraja godine očekuje završetak revizije aktivnosti NSA i drugih obavještajnih agencija na prikupljanju podataka, javlja Reuters.

Obama ima potpuno povjerenje u direktora NSA Keitha Alexandera i u druge dužnosnike NSA, ali potrebna je ravnoteža između potrebe o prikupljanju podataka i zaštite privatnosti ljudi, rekao je Carney.

- Naše povjerenje je narušeno, rekao je Nijemac Elmar Brok, predsjednik Odbora za vanjske poslove Europskog parlamenta, nakon susreta s američkim zastupnicima.

- Nije prihvatljivo da se kancelarku Merkel i druge dužnosnike prisluškuje deset godina, dodao je.

>>Ovog premijera sigurno ne prisluškuju!

>>Amerikanci više od 10 godina prisluškuju Angelu Merkel?

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije