Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 27
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SAKIB MAHMULJIN

BiH raspisala tjeralicu za umirovljenim generalom Armije: Osudili ga na 8 godina zatvora pa pobjegao

Sarajevo: Zgrada Suda i Tužiteljstva Bosne i Hercegovine
Foto: Armin Durgut/PIXSELL
1/2
28.11.2022.
u 17:49

Proglašen je krivim po zapovjednoj odgovornosti za zločine koje su u zoni odgovornosti njegovog korpusa počinili dragovoljci iz islamskih zemalja

Sud Bosne i Hercegovine u ponedjeljak je izdao nalog za raspisivanje međunarodne tjeralice za umirovljenim generalom Armije BiH Sakibom Mahmuljinom, koji je pobjegao iz zemlje nakon što je u njoj osuđen na osam godina zatvora zbog ratnih zločina, potvrđeno je iz sjedišta tog suda u Sarajevu.

Mahmuljin je tijekom rata od 1992. do 1995. bio zapovjednik Trećeg korpusa Armije BiH, a nakon suđenja koje je trajalo punih šest godina on je u travnju pravomoćno osuđen na osam godina zatvora.

Proglašen je krivim po zapovjednoj odgovornosti za zločine koje su u zoni odgovornosti njegovog korpusa počinili dragovoljci iz islamskih zemalja. koji su se na strani Armije BiH borili u sastavu postrojbe "El mudžahid".

Presuda se odnosi na zločine počinjenje nad zatočenim civilima srpske nacionalnosti i zarobljenim pripadnicima vojske bosanskih Srba na planini Ozren, u središnjoj Bosni.

Iako je praksa da se osobe osuđene na zatvorske kazne dulje od pet godina odmah po izricanju presuda pritvaraju, sud to u Mahmuljinovu slučaju nije učinio nego mu je dopustio boravak na slobodi do upućivanja na odsluženje kazne.

Rok za to istekao je 23. studenog, a Mahmuljinovi odvjetnici izvijestili su sud kako je on bolestan te kako je navodno zbog liječenja otišao u Tursku.

>> VIDEO Benzinom zalio stubište u Zagrebu pa sve zapalio: Izgorio stan, vatrogasci pronašli žensku osobu

Ključne riječi

Komentara 1

OR
Orion5
19:06 28.11.2022.

Trajno liječenje u Turskoj?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije