Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 43
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPETOSTI NA BLISKOM ISTOKU

Biden za krvavi napad na američke vojnike okrivio i Iran, ovi mu odgovorili: 'Nemamo nikakve veze s tim'

FILE PHOTO: U.S. President Joe Biden visits Charleston
Foto: KEVIN LAMARQUE/REUTERS
1/3
29.01.2024.
u 06:43

Američki predsjednik Joe Biden za napad bespilotnom letjelicom na američke snage u kojem su tri pripadnika američke vojske ubijena, a mnogi su ranjeni okrivio je skupine koje podupire Iran.

Iranska misija pri Ujedinjenim narodima priopćila je u ponedjeljak da Teheran nije bio umiješan u napad bespilotnom letjelicom u kojem su ubijena tri pripadnika američke vojske u sjeveroistočnom Jordanu, blizu sirijske granice.

U priopćenju, koje je objavila državna novinska agencija IRNA, iz misije kažu kako Iran nije imao nikakve veze s napadom na američku bazu. Također dodaju da "postoji sukob između američkih snaga i grupa otpora u regiji, koje uzvraćaju na napade".

Američki predsjednik Joe Biden za napad bespilotnom letjelicom na američke snage u kojem su tri pripadnika američke vojske ubijena, a mnogi su ranjeni okrivio je skupine koje podupire Iran.

Napad predstavlja dodatnu eskalaciju ionako napete situacije na Bliskom istoku, gdje je izbio rat u Gazi nakon napada palestinske islamističke skupine Hamas na Izrael 7. listopada.

Ključne riječi

Komentara 3

Avatar Behemot
Behemot
12:30 29.01.2024.

Jordan je izjavio da američki vojnici nisu napadnuti na njihovom teritoriju nego u Siriji gdje su ilegalno, te da Amerikanci lažu. Biden je toliko srozao američki ugled na Bliskom istoku da im se sada svaka šuša u lice usudi reći da lažu. Zanimljivo.

DR
DrJok
10:02 29.01.2024.

ameri i njihovi malobrojni obozavaoci polako shvataju da ipak nisu svete krave

DU
Deleted user
06:52 29.01.2024.

Nema ništa od rata u izbornoj godini no nakon izbora tko god pobjedi ide se na Iran sigurno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije