Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
jasna poruka

Biden pred ukrajinskim izbjeglicama poručio: Putin je krvnik. Kremlj mu odmah odgovorio

U.S. President Biden visits Poland
Foto: Evelyn Hockstein/REUTERS
1/3
Autori: Vecernji.hr, Hina
26.03.2022.
u 17:45

Zadnjih dana ga je dvaput nazvao "ratnim zločincem".

Američki predsjednik Joe Biden nazvao je u subotu ruskog kolegu Vladimira Putina "krvnikom", na susretu s ukrajinskim izbjeglicama u Varšavi. Odgovarajući na pitanje "što misli o Vladimiru Putinu s obzirom na sve što radi ovim ljudima", Biden je kratko rekao: "On je krvnik", dok su susret izravno prenosile televizijske mreže s nacionalnog stadiona u Varšavi.

Ovo nije prvi put da američki predsjednik oštrim riječima opisuje Putina kojeg ocjenjuje glavnim krivcem za rusku invaziju na Ukrajinu u kojoj su već izginule tisuće ljudi. Zadnjih dana ga je dvaput nazvao "ratnim zločincem".

Vidljivo ganut susretom s izbjeglicama - među kojima su dvije osobe rekle da dolaze iz Mariupolja, luke na jugoistoku Ukrajine koja je velikim dijelom uništena u ruskom granatiranju - Biden je zagrlio dvije mlađe žene izbjeglice.

Sabirući dojmove nakon posjeta prihvatilištu otvorenom na stadionu, rekao je da su "prekrasna" djeca koju je vidio i koja su ga zamolila da moli za "njihova oca, djeda i brata". Istaknuo je da "dobro zna što znači imati nekoga svoga u ratnoj zoni", misleći pritom na svog sina Beaua Bidena koji je 2015. umro od raka, a borio se u Iraku.

Inače, Kremlj nije dugo čekao na odgovor pa je tako vrlo brzo odgovorio američkom predsjedniku da se "mogućnosti za popravljanje odnosa još više sužavaju", prenio je Sky News.

Komentara 29

FO
fortinaf
18:50 26.03.2022.

Američki treskavac je zaboravio pa da ga podsjetim na njegovo krvništvo tj. krvništvo njegove države: Afganistan, Sirija, Irak, Iran, Libija, pojas Gaze, Yemen, Hirošima, Nagasaki... možeš još nabrajati, ali čemu? Po američkim svecima i njihovoj propagandi koja je gora od putinove, izgleda da je to sve laž... :-)

DU
Deleted user
18:38 26.03.2022.

I to mu baš kaže Američki predsjednik. Ne možeš vjerovati. Od zadnjih predsjednika u ubijanju miliona ljudi nije sudjelovao jedino Trump, ali valjda zato nije bio dobar. To mu je vjerojatno bio najveći nedostatak. Biden je očito star i senilanan jer drugačije takvu retoriku ne bi koristio. To je apsolutno neprimjereno, a kako rekoh najmanje prava na takvu retoriku imaju Amerikanci.

DU
Deleted user
18:36 26.03.2022.

Zločin je svakako ali nikada nisam čula da je iko izjavio žaljenje ili odgovarao zbog Iraka, Libije, Avganistana, Jemena itd. iz čega proizilazi da nije važno šta se radi nego i kome to radi i to je žalosna poruka. Meni je svaki rat naopak jer uvek narod strada a drugi se na tome bogate.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije