Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
preko noći

Bez ikakve pompe otvorena nova šetnica u centru Vukovara, za novu sliku grada

Šetnica Vukovar
Foto: Branimir Bradarić
1/5
28.04.2014.
u 14:21

Na površini od 2000 kvadrata šetnica koja spaja dva mosta nad Vukom opločena kamenim kockama, s novom rasvjetom i sustavom odvodnje, klupama, koševima, a dovršava se i uređenje zelene površine i pješačka zona kroz centar Vukovara. Sve je vrijedno 2,8 milijuna kuna novce Hrvatskih voda i Fonda za obnovu i razvoj Vukovara

Bez svečanog otvaranja i bilo kakve medijske pompe nekoliko dana prije Dana grada u Vukovaru je građanima na korištenje predana šetnica uz desnu obalu rijeke Vuke kod Radničkog doma.

Radi se o šetnici površine oko 2000 četvornih metara za čije uređenje su Hrvatske vode i Fond za obnovu i razvoj Vukovara osigurali 2,8 milijuna kuna. Nova uređena šetnica, koja spaja dva mosta na rijeci, opločena je kamenim kockama, postavljena je javna rasvjeta, novi sustav odvodnje i urbana oprema (klupe za sjedenje, koševi za otpatke).

Foto: Branimir Bradarić

Uređene su i prigodne zelene površine te zasađeno cvijeće. Pri kraju su i radovi na uređenju pješačke zone kroz središte grada koja Vukovaru daje jedan sasvim novi, uređeniji i ljepši izgled. Kompletna pješačka zona sada je popločana granitnim pločama, uređeni su i kolnici, asfaltirani dijelovi ceste a sređeno je i parkiralište kod Hotela Dunav.

Foto: Branimir Bradarić

Prema informacijama iz gradske uprave do kraja tjedna bit će završeni i radovi na pješačkom mostu kroz središte grada, a koji je već duže vrijeme zatvoren. Trenutačno se na most postavlja hidroizolacija koji će potom biti obložen granitnom podlogom uz zaštitu nosivog dijela konstrukcije od daljeg propadanja. U isto vrijeme u tijeku je rješavanje urbane opreme u koju spadaju zaštitni stupići, cvjetnjaci, posude za otpatke, krajobrazno uređenje…

Sve to u konačnici će pružiti cjelovitu i jednu sasvim drugu i uređeniju sliku centra grada Vukovara.

>>Ovako će izgledati vukovarski Cvijet mira

Komentara 5

BA
balic
14:55 28.04.2014.

Vukovarci su zasluzili da dobiju sredjen grad ,zasluzuju radna mjesta ,zasluzuju razumjevanje ,toleranciju a na vase pljuvanje.. Ne treba im pompa k'o Sabou, kod njega nije moglo nista bez pompe pa ocito i ovaj sad zali,ili ne tko bi gaa znao ,mjenja se po potrebi ko kameleon..

VE
vedran80
15:35 28.04.2014.

Na ovome mjestu bila je nekada zemlja i stare crvene predratne pločice preko kojih je bivši gradonačelnik pregazio prošle godine u predizborno vrijeme zajedno s predsjednikom Josipovićem i otvorio obnovljeni radnički dom - radilo se o otvorenju doslovno 3 od 4 strane fasade jer interijer nije bio obnovljen. Eto kad je konačno gotov prilaz radničkom domu, a interijer...

ZV
za.vukovar
21:27 28.04.2014.

To je šetnica? A da li netko na i jednoj slici vidi da netko šeta? Kome šetnica? Josip Kozarac: Mrtvi kapitali...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije