Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bešćutno

Bešćutni lopovi ukrali donaciju za Nou koji je ostao bez oca i majke

noa utješinović
Nikola Čutuk/Pixsell
26.02.2013.
u 13:47

Roditelji koji su skupljali novac za trogodišnjeg dječaka uoči Božića tužni su i razočarani

Donacija roditelja u iznosu od 13.000 kuna, koja je trogodišnjem Noi Utješinoviću nakon što je u samo godinu dana ostao bez oba roditelja trebala osigurati sigurniju budućnost, ukradena je sinoć iz trezora vrtića Ciciban u Sisku. Dok policija traga za još uvijek nepoznatim počiniteljima, djelatnici i organizatori humanitarne akcije ne mogu sakriti tugu i razočaranje. Naime, lani uoči Božića brojni Siščani velikog srca prikupili su stvari, odjeću, igračke, ali i na desetke tisuća kuna. Veći dio sredstava još uvijek čeka na računu dok se ne riješi pitanje skrbništva, kada je trebao biti uplaćen i ukradeni iznos, jer o Noi trenutno brinu baka Đurđa i djed Željko Kiš.

– Sve upućuje na to da su lopovi znali po što su došli, jer su se ciljano zaputili prema prostoriji našeg tajništva u kojem je trezor. Ovo je uistinu grozna situacija, no ta će sredstva biti nadoknađena putem osiguranja – kaže ravnateljica vrtićke ustanove Sisak Stari Željka Bece. Glavni organizator akcije "Sretan Božić Noa" Ivica Deklman, čiji sin pohađa istu vrtićku skupinu, ogorčen je ovim bešćutnim i sramotnim činom.

– Ljutiti smo i tužni. Ipak, utješno je to što je ipak riječ o manjem iznosu od ukupno skupljenog, iako je i to dosta. Tako nešto uvijek se može dogoditi, nitko nije kriv. No, otkrijem li ime počinitelja, obznanit ću ga javnosti bez obzora na zaštitu podataka – kaže Deklman.

Podsjetimo, Noina tragedija potresla je čitavu Hrvatsku. Malenom dječaku tata Damir umro je 2011. godine od srčanog udara u 29. godini, a majka Danijela (27), koja je radila kao medicinska sestra u Zagrebu, umrla je 10. prosinca 2012. od moždanog udara dok je čistila snijeg.

>>Trogodišnji Noa treba sretan Božić, ali i sigurniju budućnost

Komentara 9

BA
balic
13:54 26.02.2013.

Sto novac trazi u sefu ,zasto nije bio ulozen na bankovni racun...??

SI
sinisas3
14:11 26.02.2013.

U nekim državama lopovima odsjeku ruku...

OB
-obrisani-
14:11 26.02.2013.

ovo je zbilja tužno.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije