Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KB Dubrava postaje covid bolnica

Beroš: Pripremamo se za tsunami bolesnika. Ako sustav krahira, ja ću podnijeti ostavku

Zagreb: Vili Beroš i Krunoslav Capak obratili se medijima nakon sastanka s ravnateljima bolnica
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/7
03.11.2020.
u 13:47

– KB Dubrava odabrana je zbog svoje važnosti, instalacije, dopremaju kisik do svakog kreveta. Na taj način probali smo omogućiti da sve ostale zdravstvene ustanove zbrinjavaju ostale bolesnike koji nisu pozitivni – izjavio je Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš komentirao je činjenicu da KB Dubrava postaje centar za liječenje od koronavirusa

– Ako imamo 2500 novozaraženih u jednome danu, a imali smo više, to znači da će od 7,5 do 10 posto pacijenata razviti srednji do teški oblik kliničke slike. To znači da će ti bolesnici biti hospitalizirani na deset dana te da će biti potrebno više od 3000 kreveta, a ako će biti dulje, bit će potrebno i više od 5000 bolničkih kreveta – komentirao je Beroš. Dodao je kako sve pripremaju za tsunami bolesnika zbog čega se upravo radi centralizacija liječenja oboljelih od koronavirusa u KB-u Dubrava. 

– Kao ministar prihvatio sam tu ideju i suglasan sam s njom. Mnogo je bolje da se pacijenti liječe na jednom mjestu, a KB Dubrava bolnica je koja je najmlađa u Zagrebu, ona je optimalna zbog infrastrukturalnih uvjeta. Nigdje nemamo takve uvjete, prema tome zbog svih koji ukazuju na loše uvjete želim da to stavimo u širi kontekst – objasnio je Beroš te dodao kako su sve bolnice u Zagrebu znatno starije. 

– KB Dubrava odabrana je zbog svoje važnosti, instalacije, dopremaju kisik do svakog kreveta. Na taj način probali smo omogućiti da sve ostale zdravstvene ustanove zbrinjavaju ostale bolesnike koji nisu pozitivni – izjavio je. 

– Moramo se odlučiti gdje će se liječiti jedni, gdje drugi. Predodredio sam Dubravu s obzirom na kvalitetu. ja znam da se svi ne slažu s tom idejom. Dubrava je u tranziciji, unatoč svemu djelatnici pružaju odličnu skrb – komentirao je Beroš, javljaju 24sata.

Ministar je rekao da nema dojam da je zdravstveni sustav krahirao: "Ako se to dogodi, ja ću podnijeti ostavku."

Ključne riječi

Komentara 31

Avatar Nilski konj
Nilski konj
13:54 03.11.2020.

Nemoj tako Vili! Pa ti si došao na tu funkciju i prilično dobro si plaćen da organiziraš sustav da ne krahira. Hoćeš li u slučaju kraha sustava vratiti sve plaće koje si dobio za neznanje i nerad!?

DV
dvor
14:14 03.11.2020.

podnijet ćete ostavku premijeru a on je neće pihvatiti,već viđeno u drugim situacijama

Avatar Hadezeovac iz Šumadije
Hadezeovac iz Šumadije
13:57 03.11.2020.

Ako sustav krahira on će dati ostavku? Nema doktora, nema sestara, nema lijekova, nema hrane, nema vode, nema struje, nema respiratora....SUSTAV JE VEĆ KRAHIRAO! I kakva ostavka, što je tebi? Zna se što osoba s čašću treba napraviti u tom slučaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije