Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
'KRAJNJE NEPRIMJERENO'

Beroš o slučaju smrti dvoje pacijenata u čekaonici KB-a Sveti Duh: 'Zatražili smo očitovanje'

Šibenik: Zaplovio prvi brod za hitne medicinske intervencije na moru
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
1/3
27.03.2023.
u 14:59

O slučaju smrti dvoje pacijenata u čekaonici KB-a Sveti Duh novinari su upitali Beroša tijekom primopredaje prve od šest brodica namijenjenih za hitne intervencije na moru, koji je tim povodom stigao u Šibenik i prvi je provozao do luke i natrag

Zatraženo je očitovanje KB-a Sveti Duh zbog slučaja smrti dvaju pacijenata u čekaonici bolnice krajem veljače, potvrdio je to ovog ponedjeljka ministar zdravstva Vili Beroš. Navodno je jednog preminulog pronašla njegova obitelj, a ne djelatnici bolnice. Iz bolnice pak govore kako ovakve situacije nisu rijetke

Upravo o tom slučaju novinari su upitali Beroša tijekom primopredaje prve od šest brodica namijenjenih za hitne intervencije na moru, koji je tim povodom stigao u Šibenik i prvi je provozao do luke i natrag. Beroš im je odgovorio kako su ''postavili pravo pitanje''.

- Upravo to pitanje sam postavio i ja. Želim znati što se dogodilo u KBC-u Sveti Duh, stoga je upućen i dopis kojem je  zatraženo očitovanje od iste ustanove, kao i od osnivača Grada Zagreba. Ako ne budu svi relevantni odgovori prisutni, uputit ćemo zdravstvenu inspekciju. Ono što me brine su iskazi liječnika da je manje-više normalno da pacijenti preminu u tijeku obrade u OHBP-u i da to čak saznaje prvo njihova rodbina - odgovorio je Beroš te izrazio sućut obitelji preminulih.

Iz KB-a Sveti Duh pak napominju kako su oba pacijenta u potpunosti bila zbrinuta u skladu s pravilima struke. Beroš s druge strane rješenje problema vidi u najavljenoj reformi zdravstva. - To smatram krajnje, krajnje neprimjerenim stoga je fokus reforme na pacijentu. Ovakve stvari se više ne mogu događati - poručio je.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije