Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Apeliramo na odgovorno ponašanje

Beroš: Bolesni od COVID-19 bit će raspoređeni u Dubravi. Uozbiljimo se. Ima sve više onih teško bolesnih

Zagreb: Vili Beroš i Krunoslav Capak obratili se medijima nakon sastanka s ravnateljima bolnica
Foto: Emica Elvedji/PIXSELL
1/4
22.10.2020.
u 12:10

Otvara se dodatni dio u KB-u Dubrava, imamo i rezervne opcije. Nije dobro, ima sve više onih koji su teško bolesni. Na nama je da budemo krajnje odgovorni. To je ono što moramo napraviti, kazao je Beroš

Ministar zdravstva Vili Beroš obratio se medijima u vezi s novozaraženima i sve većem broju osoba s koronavirusom u bolnicama. Danas su zabilježena 1563 nova slučaja zaraze virusom te je broj aktivnih slučajeva u Hrvatskoj danas ukupno 7380. Među njima je 661 pacijent na bolničkom liječenju, od toga su na respiratoru 46 pacijenta. Preminulo je 13 osoba.

"Sve su ovo očekivani elementi i na nama je da usporimo te brojeve. Otvara se dodatni dio u KB-u Dubrava, imamo i rezervne opcije. To nije dobro, ima sve više onih koji su teško bolesni. Na nama je da budemo krajnje odgovorni. To je ono što moramo napraviti", kazao je Beroš.

U Dubravi preostaje još dosta kapaciteta, dodao je. "Međutim, apeliram da spoznamo brojeve i da se uozbiljimo da nam ovi dodatni kapaciteti ne budu potrebni", kazao je Beroš.

Video: Igor Štagljar otkrio koliko će nam još trebati da pobijedimo virus

"Dio pacijenata koji su bolesni od COVID-19 bit će raspoređeni u Dubravi, a ostali hitni pacijenti u druge bolnice. I oni koji nisu hitni moraju dobiti najbolju moguću skrb", kazao je. Na pitanje o Josipu Đakiću kaže da ne zna gdje je nakon što je prebolio COVID-19. 

"Trebamo držati razmak koji vi danas opet ne držite, trebamo nositi maske. Gospodine Bago, i vi i cijela nacija trebate držati razmak. Osobno nisam odgovoran za brzinu širenja infekcije. Brojke nisu dobre, ali napravit ću sve da se to spriječi", kazao je Beroš.

"Jedna od odluka jest ta da ću uvesti kontrolu radnog vremena u zdravstvenom sustavu", kazao je Beroš.

 

 

Ključne riječi

Komentara 5

Avatar _Darkwood_
_Darkwood_
14:35 22.10.2020.

BUDIMO ODGOVORNI KAŽE STOŽER!!!?? Pa onda treba zabranit pušenje i alkohol jer to su dokazani direktni i indirektni uzročnici smrti i to masovni! Također trba uvest PIMPEK STOŽER I PIMPEK POLICIJU koja će svakog-NEODGOVORNOG koji se ide sexat bez kondoma a nije testiran na HIV i HEPATITIS jednostavno u krevetu kažnjavat jer što je maska za lice to je kondom za ćunu! P.S. ZAPAMTITE-stožer,Capak,Bžinović,Plenković-COVID REDARI-oni NEMAJU MOĆ-sva moć koju imaju je ona koju im mi dajemo svojim pristankom, da ne pristajete nitko-KOLEKTIVNOP na njihove diktature i dresure, pa sve te mjere nebi bile provodive, nemogu oni 3.5 milijuna fizički na ništa natjerat! DAKLE VI STE ZTOČENICI VLASTITIH UMOVA-porobili su vam um pa ste pokorni!!!

VJ
vjekoslavkatalina
12:25 22.10.2020.

Kaze lik da se uozbiljimo a koji je neozbiljno mrtav hladan u bezglavom bijegu prosao kraj ranjenog policajca...ja ne znam politicara koji je tako brzo potrosio kredite kao beroš...definitivno za njega nije politika...

ZV
Zvjerko1
12:40 22.10.2020.

NEKA SE UOZBILJI STOŽER!!!!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije