Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJE IZBAČENIH

Bernardić se oglasio nakon izbacivanja: 'Oprosti im Bože, ne znaju što rade', Hajduković objavio izlazak iz SDP-a

Goran Stanzl/PIXSELL
07.10.2021.
u 19:20

Razlozi su jasni. Nisu htjeli poštivati odluku Glavnog odbora . Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci - kazao je Peđa Grbin

Nakon što je Predsjedništvo SDP izbacilo iz stranke sedmero saborskih zastupnika, počele su reakcije izbačenih članova. Prvi se oglasio bivši predsjednik SDP-a Davor Bernardić. 

- Oprosti im Bože, ne znaju što rade - napisao je u statusu uz članak u kojem govori o njegovom izbacivanju. 

Vesna Nađ se s dozom ironije zahvalila stranci na tom potezu i ustvrdila kako će im to zasigurno podići rejting. 

- Hvala Peđi i ekipi iz Predsjedništva što su me večeras izbacili iz SDP-a nakon 21 godina u SDP-u zajedno sa još šestero saborskih zastupnica i zastupnika! To će SDP-u sigurno drastično podići reiting, a i članstvo, ukoliko uopće netko ostane u SDP-u, znati će to prepoznati kao odličnu odluku! - napisala je Vesna Nađ. 

 

Domagoj Hajduković koji nije izbačen iz stranke već je dobio opomenu objavio je kako u toj stranci više ne želi biti. 

- U stranci u kojoj se pluralizam i različita mišljenja ne uvažavaju, u stranci u kojoj predsjednik ne prenosi događaje kako su se dogodili, u stranci koja vas javno prihvaća a potajno vas se želi riješiti, u stranci u kojoj pojedinci odbijaju dati dokumentaciju DORH-u ili su priznali kaznena djela a još su članovi s blagoslovom vodstva - više NE ŽELIM biti. To nije stranka u koju sam ušao 2000. s ciljem promjena Hrvatske na bolje, to nije SDP, to nije stranka Ivice Račana u kojoj je obraz vrjedniji od izbora. Sutra ću podnijeti zahtjev za ispis iz članstva jer to nije stranka koja utjelovljuje moje principe, vrijednosti i ideale. Borba se nastavlja, ali ne u stranci čije je vodstvo sve samo ne socijaldemokratsko. Isprike svim časnim članicama i članovima SDP-a, nisam uspio spasiti stranku od ovakvog vodstva. Volio bih reći da idem da bih se vratio, ali s ovako slijepim vodstvom… - stoji u statusu. 

 

Podsjećamo, Predsjedništvo SDP-a odlučilo je da će iz stranke izbaciti sedmero saborskih zastupnika koje su detektirali kao 'kolovođe' pobune, a to su bivši predsjednik stranke Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina.

Odluku je nakon sjednice objasnio predsjednik stranke Peđa Grbin

- Više puta sam rekao ta priča mora doći kraju, a danas je priča došla kraju. Predsjedništvo SDP-a donijelo je odluku da sedam naših zastupnika Davor Bernardić, Renata Sabljar Dračevac, Romana Nikolić, Franko Vidović, Davorko Vidović, Vesna Nađ i Katica Glamuzina nisu više članice i članovi SDP-a. Razlozi su jasni. Nisu htjeli poštivati odluku Glavnog odbora . Nisu poštovali odluke stranke i javnim istupima nanijeli su štetu stranci - kazao je Peđa Grbin te je najavio da će se rasformirati klub i osnovati novi. 

Više o tome što je rečeno nakon sjednice Predsjedništva, pročitajte OVDJE. 

VIDEO: Predsjedništvo SDP-a izbacilo Bernardića i još šestero zastupnika

Ključne riječi

Komentara 26

DU
Deleted user
19:55 07.10.2021.

Ako je itko zaslužan što je SDP ovako loš si upravo ti smutljivče svojim lupetanjima bez granica i samo traženjem ostavki svih od Predsjednice, Premijera, Vlade, ministara jedino nisi tražio ostavku Pape - a trebao si tražiti ostavku sebe- takvogvog antitalenta za politiku nema nigdje - ono tvoje mahanje papirima na sučeljavanju s Plenkovićem - neprocjenjivo, samo si se osramotio neznalico a već se vidio na mjestu Premijera - hmmm...

Avatar Nlnja
Nlnja
20:02 07.10.2021.

Peđa Grbin je, uz Senfa, najveći klaun hrvatske politike.

KA
karke
19:48 07.10.2021.

Trebali su te davno prije izbacit.Jadna je stranka kojoj si ti predsjednik

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije