Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 191
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Suđenje

Bernardić i Ramljak oči u oči: 'Tih 150.000 kuna ide u dobrotvorne svrhe'

Održano ročište povodom tužbe Ante Ramljaka protiv Davora Bernardića
Foto: Davorin Visnjic/PIXSELL
1/5
27.02.2019.
u 20:37

Što su rekli: “Na suđenju smo čuli da su to bili isključivo njegovi dojmovi, sumnje...”, rekao je Ramljak nakon ročišta

– Konačno je vrijeme da u Republici Hrvatskoj političar, a pogotovo političar najveće opozicijske stranke, jednom zauvijek dobro razmisli prije izgovorene javne riječi i nepotkrijepljenih optužbi. To je bio isključivi razlog moje tužbe i ovog sastanka – riječi su kojima je Ante Ramljak, nekadašnji Vladin povjerenik za Agrokor, u srijedu nakon održanog ročišta na zagrebačkom Općinskom građanskom sudu objasnio zbog čega je u studenom 2017. godine uopće podigao privatnu tužbu protiv šefa SDP-a Davora Bernardića.

Podsjetimo, Ramljak je Bernardića tužio jer ga je ovaj nazvao “članom ortačke skupine kojoj je cilj izvlačenje novca iz Agrokora u korist lešinarskog fonda” te od njega traži 150 tisuća kuna zbog duševnih boli koje je, kako tvrdi, zbog toga pretrpio. Bernardić i Ramljak u zagrebačkoj Palači pravde susreli su se točno godinu dana nakon što je u njoj održano pripremno ročište u ovom predmetu, a iako su se “oči u oči” unutar sudnice trebali naći najprije u travnju, a potom i u rujnu prošle godine, to se dogodilo tek sada jer se Ramljak u ta dva ranija navrata na sudu nije pojavio zbog poslovnih obveza.

– U 10. mjesecu 2017. godine Bernardić je u javnim nastupima, pogotovo u Saboru, kao vođa najveće opozicijske stranke, pretendent na vlast u Republici Hrvatskoj javno izjavljivao, kvalificirao i prozivao mene kao veleizdajnika, kao čovjeka koji je član neke ortačke skupine koja se udružila da izvlači novac iz Agrokora. Podnio sam privatnu tužbu protiv Bernardića isključivo zato da javna riječ, pogotovo političara i osoba s takvom težinom, a koju je određeni dio javnosti ipak slušao i vjeruje mu, bude argumentirana dokazima, potkrijepljena činjenicama. Na suđenju smo čuli da su to bili isključivo njegovi dojmovi, sumnje... – kazao je Ramljak koji je prije naveo i da Bernardića nije tužio zbog novca, jer će ga, ako tužbu dobije, dati u dobrotvorne svrhe. Šef SDP-a s druge je strane nakon ročišta ostao pri onome što je govorio i na prijašnjim ročištima na kojima se, za razliku od Ramljaka, pojavljivao.

– Lex Agrokor pisali su oni, tzv. pripadnici skupine Borg koja uključuje i najviše državne dužnosnike, a oni su se nakon pisanja tog zakona na tom zakonu obogatili na temelju savjetničkih naknada, roll upa, pogodovanja lešinarskim fondovima. Odlazak Ramljaka i Martine Dalić potvrda je tih teza – kazao je Bernardić koji je na kraju naglasio da se Agrokor danas zadužuje po stopi od 14 posto, a dug se još nije ni počeo vraćati.

>>Davor Bernardić

Ključne riječi

Komentara 24

RI
rimac444
21:56 27.02.2019.

Bero dnevno izbacije niz maloumnih gluposti, laži, obmana, komunjarskih konsrukcija. Vrijeme je da titov pionir počne plaćati za manipulacije

Avatar ehlbert13
ehlbert13
21:30 27.02.2019.

Zbog čega je lešinar izbjegao prva dva ročišta.!? Prisjetimo se kako je brzo dao ostavku na mjesto "Povjerenika" i pobjegao, kad je uhvaćen sa prstima u pekmezu. Sad, kad se prašina slegla, a opljačkane novce nije vratio (skupa sa Dalićkom i BORG-om), ima obraza javiti se! Koji razbojnici...

DU
Deleted user
09:04 28.02.2019.

Žalosno je da takav tip vodi SDP-e ruši ugled stranki a i državi sa svojim izmišljotinama i lažima koje svakodnevno iznosi u javnost . Svaka njegova izjava svodi se na govor mržnje prema svima koji nisu kao on i štoo je naj bizarnije sve te svoje gluposti mora na papir napisati jer ih nemože ni sam zapamtiti i onda te sve svoje tračeve mora čitati, Ramljak će svakako dobiti novac.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije