Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 72
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Politička kriza

Berlusconi ruši talijansku vladu, ministri podnijeli ostavke

Berlusconi
Reuters/PIXSELL
28.09.2013.
u 19:24

Podnijeli su ostavke svi ministri stranke Narod sloboda Silvija Berlusconija u koalicijskoj vlade Enrica Lette, koja je na taj način ušla u krizu, praktički više ne postoji.

Podnijeli su ostavke svi ministri stranke Narod sloboda Silvija Berlusconija u koalicijskoj vlade Enrica Lette, koja je na taj način ušla u krizu, praktički više ne postoji. Bivši premijer i čelnik stranke Narod sloboda Silvio Berlusconi pozvao je večeras ministre da, kao što su to već učinili njegovi parlamentarci, podnesu ostavku.

Potpredsjednik vlade i ministar unutarnjih poslova, koji je ujedno i tajnik pokreta Narod sloboda, Angelino Alfano, potvrdio je večeras kako su svi Berlusconijevi ministri poslušali zapovijed njihova čelnika. - Pozvao sam delegaciju Naroda sloboda u vladi da ocijene oportunost podnošenja hitne ostavke kako ne bi bili sudionici uvođenja novog poreza koji želi talijanska ljevica time što će se povećati PDV - priopćio je Silvio Berlusconi.

Naime, vlada na sinoćnjoj sjednici nije mogla pronaći sredstva za odgodu povećanja PDV- sa 21 na 22 posto i od 1. listopada to povećanje ulazi na snagu. Berlusconi, pod maskom protivljenja povećanja PDV-a, izaziva pad vlade i eventualno raspuštanje parlamenta koji bi 4. listopada trebao glasovati o njegovu izbacivanju iz Senata kao posljedicu konačne presude s kojom je osuđen na 4 godine zatvora, odnosno s olakšicama smanjeno na godinu dana kućnog pritvora ili socijalnog rada, te isključivanje iz političkog života.

Berlusconijevi ministri u vladi Enrica Lette su: Angelino Alfano, Nunzia De Girolamo, Beatrice Lorenzin, Maurizio Lupi i Gaetano Quagliariello.

>>Berlusconijevi parlamentarci prijete napuštanjem parlamenta

 

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije