Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 197
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIJESNA I OPASNA Veronica Lario mogla bi biti neugodna oporba suprugu

Berlusconi: 'Gospođa' je nasjela na zavjeru ljevice

04.05.2009.
u 13:57

Nakon što je Victoria Lario obznanila da je “jednostavno prisiljena na rastavu braka”, njezin suprug i talijanski premijer Silvio Berlusconi izjavio je da je “gospođa”, kako je on naziva, nasjela na zavjeru novinara i ljevice.

Veza s marksistom
Izjavu o “zavjeri ljevice protiv njegova braka” čelnik Demokratske stranke Dario Franceschini ocijenio je patetičnom, a Berlusconija je pozvao da ne upleće svoj privatni život u politiku te da time ne pokušava skrenuti pozornost Talijana s drugih stvari, primjerice ekonomske krize.

Neki listovi već su pisali da je V. Lario jedina prava oporba Berlusconiju, a neki drugi već je vide na čelu neke stranke. Ona, istina, ima financijski udio u listu “Foglio”, glavnog urednika Giuliana Ferrare, no za taj se dnevnik baš i ne može reći da je protiv Berlusconija, jer Ferrara je bio ministar u njegovoj prvoj vladi.

Ne samo kao novinar, zastupao je zakone kojima bi se zabranio pobačaj, a osnovao je i pokret za ukidanje zakona o pobačaju. V. Lario se, inače, u javnosti doživljava kao sklonu ljevici, čemu pridonose i naznake da je već nekoliko godina u vezi s Massimom Cacciarijem, bivšim marksistom, a sada socijaldemokratskim gradonačelnikom Venecije. Cacciari je u životu i politici sve ono što Berlusconi nije: profesor filozofije, ekspert za Kanta, feminist i nevladin aktivist, a povrh svega u politiku je ušao iz uvjerenja.

“Petlja s maloljetnicom”
Veronica Lario se, usto, nikada dosad nije bavila politikom, te se njome po svoj prilici ipak neće baviti još neko vrijeme. Ako ni zbog čega drugog, ono zato što joj sada predstoje sve one bitke koje sa sobom donosi rastava braka. Berlusconi je na nju bijesan što mu je “ovo priredila već treći put”, no ona je čvrsto odlučila pokazati da nije tip supruge koja bi bila spremna pokrivati ekscese supruga za ljubav njegove političke karijere.

“La Repubblica” piše da je jednoj svojoj prijateljici kazala da je “njezin brak gotov, jer ne može ostati uz čovjeka koji petlja s maloljetnicama”, misleći na rođendan 18-godišnje Letizije Niomi koji je on organizirao. Berlusconi se brani da ga je na proslavu pozvao djevojčin otac.


Kako razdijeliti 8 milijardi eura djeci

Veronica još nije dala do znanja hoće li za sebe tražiti dio Berlusconijeva medijskog poslovnog carstva vrijednog osam milijardi eura. Zasad se zna samo to da želi da svako od njihovih troje djece – Barbara (24), Eleonora (22) i Luigi (20) – dobije po 20 posto. Berlusconi joj uzvraća da skandalom oko rastave ugrožava zdravlje kćeri Barbare koja u bolnici očekuje dijete, a preko svog odvjetnika Niccola Ghedinija poručio je da će joj dati razvod, no da će biti oštar ako bude okretala djecu protiv njega. Berlusconi, za kojega je imidž sve na svijetu, najviše se plaši posljedica očitog raspada svoga drugog braka pred izbore za europarlament. Njegovo biračko tijelo u znatnoj mjeri čine veliki vjernici, koji bi zbog propalog braka mogli apstinirati od izbora.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije