Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Biografija
Povratak na članak

Benedikt XVI.: Od Hitlerove mladeži do prvog čovjeka Crkve

Sa 14 godina postao je članom Hitlerove mladeži ili Hitlerjugenda. Iako je pohađao sjemenište, 1943. stigao mu je poziv za vojsku pa je u 16. godini unovačen u protuzračnu obranu.

Komentari 4

Avatar delminium
delminium
15:57 11.02.2013.

velikan 21 stoljeća

VL
OB
-obrisani-
20:59 11.02.2013.

Kakav je ovo infantilan naslov?

VL
BR
brodludjaka
22:34 11.02.2013.

Apsolutno nebitna ličnost, prestara za bilo kakav pomak u svijetu. Star je bio kada se prihvatio funkcije, a sada je čisti metuzalem. Prestrašno.

VL
AR
arjavas
07:59 12.02.2013.

lijepo je rekao francuski predsjednik , da ja papina odluka unutar crkvena stvar , i da se to praktično njega ne tiče. Mediji opet od svega rade senzacije i cirkus. Kurtija je njegovim imenovanjem , zato jer ej Nijemac, htjelaela proširiti utjecaj u europskoj uniji , ali nije uspjela . Broj katoličkih vjernika u EU opada ( pa i kod nas) . Reitsinger nije uspio u nastojanju da krščanstvo kao svjetonazor uđe u temeljne dokumente EU , niti Vatikan ima bitniji utjacaj na svjetovnu politiku u zemljama EU , ( od zdrastvenog odgoja u školama , homoseksulanim brakovima , pobačaju i ostalim pitanjima, kontracepcije i sl)

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.