Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prenđin nasljednik

Benedikt XVI. imenovao Želimira Puljića zadarskim nadbiskupom

'02.02.2010., Dubrovnik - Pustanjem bijelih golubica, podizanjem barjaka i zvucima himne dubrovackog parca svecano je otvorena 1038. Festa svetog Vlaha. Dubrovacki biskup, msgr. Zelimir Puljic tradici
'Grgo Jelavic/PIXSELL'
15.03.2010.
u 17:55

Novi nadbiskup Želimir Puljić zaređen je za svećenika 1974. godine, a od 1990. bio je biskup u Dubrovniku.

Sveti otac Benedikt XVI. imenovao je jučer mons. Želimira Puljića novim zadarskim nadbiskupom.

Priopćili su to jučer iz Zadarske nadbiskupije. Nasljednik nedavno preminuloga zadarskog nadbiskupa mons. Ivana Prenđe u Zadar dolazi iz Dubrovačke biskupije.

Novi zadarski nadbiskup Želimir Puljić rođen je 1947. godine u mjestu Kamenu u Bosni i Hercegovini. Za svećenika Mostarsko-duvanjske biskupije zaređen je 1974. godine. Nakon završetka studija bio je od 1978. do 1988. godine u Bogosloviji u Sarajevu, gdje je obavljao dužnost perfekta, perfekta studija i rektora.

Dubrovačkim biskupom imenovao ga je papa Ivan Pavao II. 1989. godine, a službu je preuzeo 1990. godine. U Hrvatskoj biskupskoj konferenciji mons. Želimir Puljić predsjednik je Vijeća za kulturu i crkvena kulturna dobra te predsjednik Vijeća Hrvatske biskupske konferencije i Biskupske konferencije Bosne i Hercegovine za hrvatsku inozemnu pastvu. Autor je nekoliko publikacija, dobro govori talijanski i njemački, a koristi se i engleskim te francuskim jezikom, naveli su u jučerašnjem priopćenju iz Zadarske nadbiskupije.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije