Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
obratila se i političkim akterima

Benčić: Spremni smo podržati manjinsku vladu. Ključno je da se HDZ makne s vlasti

Zagreb: Oduševljenje u stožeru Možemo! nakon objave rezultata prvih izbornih anketa
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL
1/6
18.04.2024.
u 08:40

"Još uvijek se u danima pred nama može dogovoriti da SDP i njihovi koalicijski partneri sastave manjinsku vladu koju ćemo svi mi ostali podržavati iz parlamenta", poručila je Sandra Benčić

Prema posljednjim rezultatima Državnog izbornog povjerenstva, politička platforma Možemo osvaja deset mandata. Nakon jučerašnjeg okupljanja i praćenja rezultata u stožeru, jutros se na društvenoj mreži Facebook oglasila Sandra Benčić, kandidatkinja Možemo za premijerku, te zahvalila biračima na povjerenju. Istaknula je kako je Možemo stranka koja je najviše rasla od prošlih izbora, a dodaje i kako su spremni podržati manjinsku vladu. 

Njezinu objavu prenosimo u cijelosti: "Stranka smo koja je najviše rasla od prošlih izbora – osvojili smo 10 mandata i udvostručili broj zastupnica i zastupnika u Saboru! Osvojili smo mandate u više izbornih jedinica diljem Hrvatske i srušili mit da smo samo zagrebačka stranka. Koliko god mi možemo biti zadovoljni našim rezultatom, ne smijemo izgubiti iz vida da je cilj broj jedan micanje HDZ-a s vlasti. Taj cilj je još uvijek dostižan. Zato pozivamo sve političke aktere, od ljevice do desnice, koji su se zaklinjali da nikad neće s HDZ-om, da budu dosljedni i da kažu NE HDZ-u. Još uvijek se u danima pred nama može dogovoriti da SDP i njihovi koalicijski partneri sastave manjinsku vladu koju ćemo svi mi ostali podržavati iz parlamenta.

Nama su građani na prvom mjestu. Mi ne moramo ući u vladu, ali nam je ključno da to naprave i drugi i da podrže onu opozicijsku stranku koja je osvojila najveći broj mandata, a koja se svjetonazorski nalazi između nas i desnih stranaka - vladu u koju nećemo ulaziti, a koja će provesti nužne promjene kao što su micanje Turudića, poništenje lex AP-a i oslobađanje institucija od korupcije.

Spremni smo podržati takvu manjinsku vladu i očekujemo to od ostalih, jer je ključno da se HDZ makne s vlasti i da se Hrvatska konačno oslobodi od korupcije!", poručila je Benčić. 

 

GALERIJA Vinski podrum, veterinarska stanica, kafić... Ovo su neobična biračka mjesta u Hrvatskoj
Zagreb: Oduševljenje u stožeru Možemo! nakon objave rezultata prvih izbornih anketa
1/15

Komentara 4

Avatar Ričard
Ričard
09:39 18.04.2024.

Manjinsku vladu sa 42 mandatara ili onu sa 8 mandata ili onu sa 1 mandaton (+ Dodik i Rusi)

BA
Barba56
18:43 18.04.2024.

Vidi Bencicke , ko crvenkapa , a maramce joj fali , bude ga imala za 25 5.

Avatar Prosenjak
Prosenjak
10:02 18.04.2024.

Ovo lajanje će potrajati još malo, dok ne dođe nalog odozgo da se mora u vladajuću koaliciju s HDZ-om, a pravdati će se tako što će reći da bi i suprotnom HDZ koalirao s DP i da bi tako tvrda desnica došla na vlast.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije