Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BRUXELLES

Uhićeno 5 ljudi, među njima ključni osumnjičenik za napade u Parizu

Mohamed Abrini
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
Autori: Bojan Arežina, Hina
08.04.2016.
u 21:54

Belgijski tužitelji rekli su da je još nejasno je li Abrini doista "čovjek sa šeširom"

Uhićen je Mohamed Abrini, ključni preostali osumnjičenik za lanjske terorističke napade u Parizu, potvrdili su tužitelji, prenosi BBC

AFP javlja da je u Bruxellesu uhićeno ukupno petero osumnjičenika.

Izvori koje belgijski mediji navode kažu da je Abrini također vjerojatno "čovjek sa šeširom", muškarac kojeg su kamere snimile u zračnoj luci u Bruxellesu uoči tamošnjeg prošlomjesečnog napada. Međutimbelgijski tužitelji rekli su da je još nejasno je li Abrini doista on. Javna televizija VRT objavila je ranije da je Abrini, 31-godišnji Belgijac marokanskog podrijetla, više nego vjerojatno čovjek sa šeširom.

U napadima u Parizu 13. studenog ubijeno je 130 ljudi, a u Bruxellesu 22. ožujka 32. Odgovornost za oba napada preuzela je Islamska država.

Belgijski su tužitelji jučer objavili nove snimke koje prikazuju čovjeka sa šeširom i put kojim je išao nakon napada na zračnu luku. Ondje je prije napada bio snimljen s još dvojicom sumnjivaca u crnoj odjeći koji su se, za razliku od njega, raznijeli bombama.

Abrini je bio na europskom popisu najtraženijih otkad je identificiran na snimkama nadzornih kamera na kojima je u automobilu sa Salahom al-Abdeslamom, nedavno uhićenim glavnim preživjelim osumnjičenikom, dva dana prije napada u francuskoj prijestolnici 13. studenoga. Abdeslam je uhićen u Bruxellesu prije dva tjedna, četiri dana prije samoubilačkih napada u tom gradu.

 

>> Nova snimka terorista u svijetloj jakni: Objavljeno kojim putem je pobjegao policiji

>> Jedan od bruxelleskih bombaša radio kao student u zgradi Europskog parlamenta

Komentara 16

DU
Deleted user
17:18 08.04.2016.

Sada ih hitno sudite i pred zid. Da ih ne bi još i hranili godinama po zatvoru.

Avatar bosanac1951
bosanac1951
17:12 08.04.2016.

Bravo. Malo je duže trajalo, ali bolje ikad nego ikad...Sada ga treba prisiliti da propjeva.

Avatar megatronman
megatronman
17:44 08.04.2016.

Par tisuća klošara vuku za nos cijelu Evropu. Desetak njih je utjeralo strah u kosti Evropljana. To se jednostavno tako ne radi. Changi dobro napisao. Prijeki sud i egzekucija. Dobrovoljci i Legija na sva mjesta gdje je ISIL. Metoda spaljene zemlje. Sve što se mrda.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije