Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
desnica se protivi

Bečka koalicija podiže spomenik dezerterima iz Hitlerove vojske

Heinz Fischer
AFP
02.10.2012.
u 16:02

Namjeri nadležnih bečkih vlasti protivi se krajnje desna Slobodarska stranka (FPÖ) Heinz-Christiana Strachea i neke udruge njemačkih vojnika iz Drugog svjetskog rata.

Grad Beč, kojim vlada crveno-zelena koalicija, namjerava podignuti spomenik svim austrijskim dezerterima iz njemačke vojske (Wehrmacht) tijekom Drugog svjetskog rata te traži prigodnu lokaciju za njegovo postavljanje, javili su u utorak austrijski mediji.

Oni navode da se namjeri bečkih vlasti protivi krajnje desna Slobodarska stranka (FPÖ) Heinz-Christiana Strachea i neke udruge njemačkih vojnika iz Drugog svjetskog rata.

Prenose i stav austrijskog predsjednika i vrhovnog austrijskog vojskovođe Heinza Fischera o dezerterstvu: Tko je Hitlerovu Wehrmachtu okrenuo leđa tijekom Drugog svjetskog rata, tko se opirao sudjelovanju u tom ratu, taj se ne može usporediti s klasičnim dezerterom koji je napustio jednu demokratsku vojsku“.

>>Njemačka: Neonacisti s bakljama i maskama prošetali u čast Hitleru

Komentara 8

Avatar MK
MK
16:28 02.10.2012.

...postajemo svjedoci neke vrste suvremenoga socijalistickoga baroka - gdje kreativnosti i njegovom ozivljenju ocito nema kraja. ...a hoce li i napraviti spomenik onim Austrijacima koji nisu mogli pobjeci iz Hitlerove vojske - a koje je Titova demokratska vojska poubijala?! ...ilili je to ispod casti austrijske zeleno-crvene koalicije?

M3
Miške 3
16:34 02.10.2012.

Da, svima, troje, ukupno.

OB
-obrisani-
16:22 02.10.2012.

Bečka koalicija podiže spomenik dezerterima iz Hitlerove vojske .. konačno nešto lepo sa zapada

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije