Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 38
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon napisa u Srbiji

'Bebu iz Srbije koja se prijevremeno rodila u Splitu pustit ćemo čim se izliječi'

beba
Foto: ilustracija
19.07.2014.
u 21:00

Iz bolnice poručuju da je rješavanje problema s plaćanjem prepušteno Odjelu za međunarodnu suradnju HZZO-a

U splitskom KBC-u, a osobito rodilištu zgroženi su naslovima srbijanskih portala poput “Beba zarobljena u splitskom rodilištu” ili “Hrvati Beograđanki ne daju bebu dok ne plati račun”.

Riječ je o djetetu Marijane i Dalibora Stojadinova iz Beograda koje se prijevremeno rodilo carskim rezom u splitskom rodilištu 25. 5. 2014. Dječačić je rođen kao nedonošče u 29. tjednu trudnoće i težio je 1210 grama. Majka je otpuštena iz rodilišta 31. 5., a novorođenče je zadržano na liječenju.

Srbijanski mediji pišu da njihov republički fond za zdravstveno osiguranje odbio podmiriti troškove porođaja i liječenja koji iznose 15.000 eura. Mladi roditelji taj novac nemaju, a bolnica im ne pušta dijete dok ne plate. Međutim, iz splitskog KBC-a poručuju da je novorođenče još uvijek u bolnici zbog liječenja, a rješavanje problema s plaćanjem računa prepušteno je HZZO-u. Čak i u tekstovima sa senzacionalističkim naslovima u srbijanskim medijima otac Dalibor, koji se žali na odbijenicu njihova fonda, kaže da je beba od rođenja u inkubatoru, gdje se i danas nalazi. HZZO se uključilo u rješavanje ovoga problema temeljem zakona po kojemu osiguranici iz Hrvatske i Srbije u drugoj državi imaju pravo na hitne zdravstvene usluge na teret fonda.

>> Spasioci nakon 16 sati iz ruševina u Siriji izvukli bebu

Ključne riječi

Komentara 10

JO
jovokopitar
22:54 19.07.2014.

Što novinari znaju da zakuvaju..., a narod primitivan.

SO
Sos
22:54 19.07.2014.

Svatko tko putuje u inozemstvo mora sebi u maticnoj zemlji izvadit medjunarodni zdravstvevi list mislim da je pod nazivom L72

NV
novo vriijeme
09:10 20.07.2014.

Oko čega se srpski mediji zgražavaju, zgražavajuće je da neće da plate račun. Mogli su oni pokupiti svoje građane i medicinskim helikopterom odmah nakon poroda , inkubator lako ide u helikopter pa nisu. Naša se bolnica nema šta tu pravdati,i, to je poduka za ubuduće, prvim transportom hitno zbrinuti u Beograd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije