Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 51
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ISLAMSKA DRŽAVA

Bijela kuća potvrdila: Poslat ćemo specijalne jedinice u Siriju

Sirija
Foto: Reuters/PIXSELL
1/5
30.10.2015.
u 18:17

Specijalne jedinice savjetovat će "umjerenu oporbu" u Siriji, rekao je glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest

SAD će poslati specijalne jedinice u Siriju, potvrdio je danas glasnogovornik Bijele kuće Josh Earnest, prenosi RT. Earnest je rekao kako će specijalne jedinice savjetovati "umjerenu oporbu" u Siriji na terenu, a novinarima nije dao više informacija rekavši kako je riječ o operativnoj sigurnosti.

Mediji su ranije danas donijeli ovu informaciju pozivajući se na neimenovane američke dužnosnike. BBC je objavio da će američki predsjednik Barack Obama u Siriju poslati manje 50 snaga za specijalne operacije kako bi koordinirali borbu protiv Islamske države.

CNN navodi da će SAD prvi put poslati vojnike na teren kako bi savjetovali i pomagali pobunjenicima koji se bore protiv Islamske države. Jedan viši dužnosnik rekao je da će SAD poslati manje od 50 jedinica na sjevernosirijski teritorij pod kontrolom Kurda.

>> SAD šalje vojnike u Siriju, ministar obrane Obami: Vrijeme je za udar

>> SAD: bolnica u Siriji pogođena u ruskom bombardiranju

Komentara 18

VI
viluk007
18:40 30.10.2015.

Ovaj je dobio Nobelovu nagradu za mir, a započeo je ratova malo manje od hitlera.

DU
Deleted user
18:31 30.10.2015.

pa stani sad, salje jedinice u Siriju, kao da "savjetuju" umjerenu oporbu, sta da ih savjetuju, kako da ratuju. Pa zar ne pregovaraju u Becu o miru u Siriji..ahahaa ne mogu oni bez rata i ratovanja i gotovo.

Avatar Neanderthalac
Neanderthalac
18:34 30.10.2015.

Savjetnici za guljenje, gaženje zarobljenika tenkovima, dekapitiranje "free style". itd.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije