Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nakon nereda

BBB traži procesuiranje navijača, policajaca i zaštitara

bbb (1)
Foto: Udruga navijača
1/9
04.05.2010.
u 13:11

- Navijač koji je zapalio baklju trebao je biti identificiran i priveden po završetku utakmice, kao što je to bio slučaj do sada, a ne nasilno izvučen iz mase neposredno pred poluvrijeme utakmice.

Bad Blue Boysi pozivaju nadležne državne institucije da kazne odgovorne za subotnje nerede. Traže da se procesuiraju navijači, policajci i zaštitari odgovorni za kaos koji je nastao tijekom i nakon derbija.

Udruga navijača smatra da su propusti u osiguranju doveli do teškog ranjavanja policajca i navijača te ozljeđivanja više osoba.

- Prije svega žao nam je što je jedan od policajaca teško ozlijeđen, nijedna baklja nije vrijedna nečijeg zdravlja. Osuđujemo svaki oblik nasilja, od navijačkog do policijskog. Zalažemo se za provođenje zakona.

Pravosuđe treba kazniti izgrednike. No, policija se nema pravo osvećivati građanima samo zato što su navijači i što su bili na sjevernoj tribini. Policijska tortura vodi u totalitarizam, poručio je Marko Domazet iz Udruge navijača Dinama.

Navijači tvrde da je eskalacija nasilja na sjeveru rezultat loše procjene policije:

- Navijač koji je zapalio baklju trebao je biti identificiran i priveden po završetku utakmice, kao što je to bio slučaj do sada, a ne nasilno izvučen iz mase neposredno pred poluvrijeme utakmice. Upravo taj trenutak, kada ga je interventna policija nemilosrdno premlaćivala ispod istočne tribine, bio je jedan od uzroka nereda koji je posljednja tri dana u središtu pozornosti javnosti, navodi BBB u priopćenju.

Za ranjenog navijača Marija Galića kažu da je više od sat i pol krvario u u 4. policijskoj postaji, što je u sinoćnoj emisji HTV-a „Otvoreno“ potvrdio i načelnik kriminalističke policije Vitomir Bijelić. Taj je slučaj, navode, jedan od dokaza prekoračivanja policijskih ovlasti. Ističu da "dosad nije zabilježen ni jedan slučaj gdje je zbog prekoračenja ovlasti na osiguranjima sportskih priredbi kaženjen neki od pripadnika policije, bilo interventne ili temeljne, no zato se policijski čelnici vole pohvaliti kako su do sada evidentirali više od četiri tisuće prekršitelja Zakona o navijačima".

Komentara 124

OB
-obrisani-
10:48 06.05.2010.

Sabor treba po hitnom oistuoku donijeti novi zakon o zaštiti policije: Tko digne ruku na hrvatsku policiju - 20 godina robije! Tko pokuša dignuti ruku na hrvatsku policiju - 10 godina robije! Tko pomisli dignuti ruku na hrvatsku policiju -- 5 godina robije! Ovim razbojnicima iz Maksimira, budući da se zakon ne može primjenjivati retroaktivno, samo 8 godina robije! pozdrav vaš zmijicamala

MK
mkinkognito
13:42 06.05.2010.

A jeli gospodo BBB vi kao možete uništiti tribine, paliti ljude bacajući baklje, razbiti nekomu glavu, pa policija neka identificira ako može. Pa kad ste toliko fer zašto krijete lica. Nitko osim vas ne postoji na utakmici pa ako se vama dogodi šteta onda nema veze jer ste vaši, samo bojim se, ako bi se dogodila šteta, opet bi policija bila kriva. Ma ja bi vama jednoredne i jednokabinske kaveze pod visokim naponom pa onda divljajte ako možete. Vjerujte i to je zakonito rješenje i mislim čak jeftinije od obnavljanja tribina poslije vašeg strastnog navijanja.

OB
-obrisani-
22:09 04.05.2010.

Svaki ovaj s modricama je sudjelovao u napadu na policiju, sami bu donjeli dokaze. Nek dokažu da nisu napadali policajce. he,he,he pozdrav vaš zmijicamala

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije