Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 33
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA HOTMAIL

Bauk: Objavom svake serije novih mailova pada jedna crta Plenkovićeve obrane

Arsen Bauk
Patrik Macek/PIXSELL
25.05.2018.
u 12:02

Nagodba je pokušaj onih koji su vjerovnici da iz Agrokora izvuku najbolje za sebe i tu su sukobljeni interesi različitih vjerovnika.

Objavom svake serije mailova pada jedna crta obrane koju Andrej Plenković govori u korist svega što se radilo u Agokoru, komentirao je danas SDP-ov Arsen Bauk najnoviju seriju mailova koju je danas objavio portal Index, a koja govori o pogodovanju izvanredne uprave Agrokora dijelu povlaštenih vjerovnika.

- Najprije je bio na braniku Martina Dalić pa je ona otišla, prije toga su bili na braniku Ante Ramljaka pa je i on otišao, onda sada brane proces, a kao što vidimo, tu ima nekih sjenki u vezi pogodovanja vjerovnicima tako da će nas vjerojatno u jednom trenutku premijer početi podsjećati na onog glasnogovornika koji je govorio da će pobijediti, a Amerikanci su već bili u Bagdadu. Tako mi se čini taj niz. Vrlo jasno je da nad tim procesom nije samo sjena etičnosti ovoga što su dobivali savjetnici, a još ne znamo što su sve dobili, nego i načina na koji su izvanredni povjerenici pristupali pojedinim vjerovnicima ovisno o njihovoj ulozi u Privremenom vjerovničkom vijeću – rekao je Bauk te dodao da ono očito ima namjeru postati trajno Privremeno vjerovničko vijeće.

To sasvim sigurno neće dobro djelovati na one vjerovnike koji nisu bili u poziciji u kojoj su bili neki drugi, drži Bauk.

- Nagodba je pokušaj onih koji su vjerovnici da iz Agrokora izvuku najbolje za sebe i tu su sukobljeni interesi različitih vjerovnika. I valjda je uloga povjerenika da te interese na neki način uravnoteži i da se dobije najbolje i najpravednije rješenje. Očito da kada, kao što vidimo iz mailova, netko zaprijeti eksplozijom na TV-u, da onda krhotine te eksplozije pogode i druge vjerovnike, rekao je Bauk. Komentirao je i prijavi Andreja Plenkovića Povjerenstvu za odlučivanju za sukob interesa koji su podnijeli njegove kolege Peđa Grbin i Siniša Hajdaš Dončić.

- Nadam se da Povjerenstvo neće imati političko taktička razmišljanja nego će raditi isključivo temeljem onoga što piše u prijavi i temeljem onoga što imaju saznanja, a saznanja su svakim danom sve veća i kako vrijeme bude odmicalo bit će ih više pa će onda možda biti lakše Povjerenstvu pokrenuti taj prvi korak, kaže Bauk. Ne očekuje da će se značajnije smanjivati ovlasti Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa, o čemu se govori u medijima.

- Ne očekujem da za to postoji kritična masa i u Saboru i javnosti. Povjerenstvo je u prošlom sazivu postavilo visoke standarde, a da su ti standardi smetali HDZ-u, to pokazuje što Daliji Orešković nisu dali pravo da bude i u drugom mandatu voditeljica Povjerenstva. Nadam se da se ti standardi antikorupcijske borbe i transparetnsti rada političara neće smanjivati – rekao je Bauk.

Uoči glasovanja o imenovanju Tomislava Tolušića i Darka Horvata u Vladi Bauk se osvrnuo i na izbor baš njih dvojice.

- To je očiti ustupak predsjednika HDZ-a jednoj grupaciji u stranci koja nije baš zadovoljna njegovim ponašanjem oko nekih stvari i kojima nije baš najjasnije što se događalo u Agrokoru. Siguran sam da nijedan obični član HDZ-a nije lijepio plakate i nagovarao ljude da glasaju za HDZ da bi se skupina ljudi koja nema veze s tom strankom obogatila na savjetničkim uslugama u Agrokoru ili da bi se pogodovalo određenim vjerovnicima, zaključio je Bauk.

Arsen Bauk
1/6

Komentara 10

Avatar Moodleen
Moodleen
13:39 25.05.2018.

Nije mi Plenković uopće simpa, al kad ga jauci, grbavci, lončići i ostale spodobe iz KPYU napadaju moram priznati da je, u usporedbi sa njima, u biti genijalac. Pa kaj bi tek bilo da Hrvatskom vladaju ovi brozovi poštenjaci? U stvari znam - Hrvatske više ne bi bilo, bila bi to zapadna srbija.

RS
rasta sev
14:02 25.05.2018.

Udbaši trče svoj posljednji krug.

DI
didokvatrič
12:26 25.05.2018.

Svi skupa iz iz sabora idite u Irsku.Mi ćemo se odmah oporaviti i procvjetati.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije