Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sira, putra...

Batinić: Želimo da se sir i dalje prodaje na ivanečkome placu

'Var \\u0096 21. 10. 2010., Ivanec \\u0096 Kumice ce na ivancekom placu i dalje moci trziti sira i vrhnje  PHOTO:  Ljiljana Risek'
''
22.10.2010.
u 14:15

– O nabavi rashladnih uređaja već sam razgovarao s predstavnicima Ivkoma i do kraja godine omogućit ćemo ženama sigurnu prodaju – kaže Batinić

– Onoliko koliko košta jedna rashladna škrinja, ne bismo od prodaje sira i vrhnja za pol godine skupile sve mi, mljekarice koje tržimo na ivanečkom placu! Kuna koju na taj način zaradimo, mnogima od nas jedini je prihod kojim hranimo svoje obitelji!

Pomozite, jer u protivnom više ne budemo smjele prodavati na placu, a Ivančani ne budu više mogli kupovati sireka, friškog vrhnja i putra – zavapile su kumice na ivanečkoj tržnici. Nakon što su prodale, došle su, nenajavljeno, u Gradsku vijećnicu te zamolile gradonačelnika Milorada Batinića da se zauzme za postavljanje rashladnih uređaja jer one nemaju novca za njih.

– Imam doma četiri krave, a na placu sir i vrhnje tržim od svoje desete godine. Za toliki staž od placa bih već penziju trebala dobiti! U kući nas je osam, nitko nije zaposlen, djeca se još školuju i svi skupa preživljavamo od moje mizerne poljoprivredne mirovine i od novca koji zaradim na placu. Prodala sam danas 16 sireva i da nema toga, bilo bi jako teško. Možete li pomoći? – upitala je Terezija Presečki iz Budislavca.

I Barbari Videc iz Ivanca dragocjen je novac zarađen prodajom sira. – Imamo samo jednu kravicu, ali pravu! Danas sam prodala šest sireva, a penezi nam trebaju. Živim sa sinom i snahom i troje unučadi, a sinova radnička plaća u Ivančici jako je mala - kazala je Barbara Videc.

Draga Vincek iz Jurketinca ima dvanaest krava, nešto novca zaradi prodajući mlijeko Dukatu, a svaki novčić povrh toga namijenjen je potrebama dvoje djece. – Doslovce živimo od prodaje sira i vrhnja! Novcem tako zarađenim plaćamo mirovinsko i zdravstveno osiguranje, a sigurno je da ne bismo mogli preživjeti od 2400 kuna suprugove plaće – kaže Vesna Habunek iz Radovana.

– Želimo da se sir i vrhnje i dalje prodaju na ivanečkom placu. O nabavi rashladnih uređaja već sam razgovarao s predstavnicima Ivkoma i do kraja godine omogućit ćemo ženama sigurnu prodaju, po zakonu – poručio je Batinić..

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije