Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prestižne nagrade

'Baranja još jednom potvrdila kao regija iz koje dolaze izvrsna crna vina'

Belje
Foto: Belje
1/2
27.09.2022.
u 13:31

U jakoj konkurenciji od više od 11.000 uzoraka vina, koliko ih se ove godine ocjenjivalo na AWC Vienna, zlatne medalje su osvojili i pjenušac La Belle Grand te premium merlot i premium frankovka.

Rujan je tradicionalno u znaku berbe grožđa, ali i objave rezultata s dva velika međunarodna ocjenjivanja vina - njemačkog Mundus Vini summer tasting i austrijskog AWC Vienna. Ove godine na oba ocjenjivanja je briljirao Goldberg Red osvojivši dvije zlatne medalje čime se Baranja još jednom potvrdila kao regija iz koje dolaze izvrsna crna vina. Priopćili su to iz tvrtke Belje.

U jakoj konkurenciji od više od 11.000 uzoraka vina, koliko ih se ove godine ocjenjivalo na AWC Vienna, zlatne medalje su osvojili i pjenušac La Belle Grand te premium merlot i premium frankovka. Gledajući zbirno, Vina Belje su na oba ocjenjivanja osvojila pet zlatnih i sedam srebrnih medalja, navode oni.

- Ovo je veliki međunarodni uspjeh Vina Belje jer je riječ o značajnim vinskim ocjenjivanjima koja po broju prijavljenih uzoraka i visokim bodovnim pragovima za najsjajnija odličja, spadaju u najcjenjenija u Europi. Iznimno smo ponosni što su visoke ocjene dodijeljene i bijelim i crnim vinima te pjenušcima. Zlatne medalje za Goldberg Red su još jedna potvrda posebne vrijednosti baranjskog vinogorja za uzgoj crnog grožđa. Neovisno o tome što u sastav ulaze međunarodne sorte cabernet sauvignon i merlot, ovo vino odiše terroirom i baranjskom toplinom koju u ovo jedinstveno vino donosi frankovka. Ovim vinom, kao i cijelom linijom Goldberg, želimo prenijeti svoju strast i znanje u vina koja imaju izraženi i jedinstveni karakter od najboljih grozdova s posebnih dijelova vinograda – rekao je Marijan Knežević, glavni enolog Vina Belje.

Nova Goldberg serija, u kojoj su Goldberg White i Goldberg Red, odnedavno je dostupna u odabranim vinotekama, restoranima i hotelima koji u svojoj ponudi imaju vina najviše razine kvalitete, a limitirana količina će do kraja godine biti dostupna i u internet trgovini Vina Belje.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar istovari
istovari
13:53 27.09.2022.

Kad će krenuti proizvodnja mikročipova i slične elektronike? Vino i baranjska papirka nije industrija...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije