Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSJEDNIK SAD-a

Barack Obama o prvoj godini mandata: Dao bih si ocjenu 4+

Obama u Tokiju
AFP
14.12.2009.
u 10:23

Prvi čovjek Amerike takvu je ocjenu dao nakon što je na odgovoru inzistirala Oprah Winfrey u predblagdanskoj emisiji emitiranoj sinoć na ABC-u.

"Dobrih, solidnih 4+", rekao je američki predsjednik Barack Obama na traženje Opre Winfrey da ocijeni svoju prvu godinu mandata, u posebnoj blagdanskoj emisiji emitiranoj u nedjelju navečer na TV mreži ABC.

Obama se pravdao kako je naslijedio veće izazove od bilo kojeg predsjednika još od Franklina Roosevelta, koji je vodio SAD kroz Veliku depresiju 1930-ih i Drugi svjetski rat.

Obama je ocjenu potkrijepio nabrajanjem postignuća od stupanja na dužnost u siječnju ove godine: stabiliziranje gospodarstva, povlačenje postrojbi iz Iraka, izrada "najboljega mogućeg plana" za Afganistan, poboljšanje predstave o SAD-u u svijetu i postizanje međunarodnog konsenzusa o nužnosti onemogućavanja programa nuklearnog oružja Irana i Sjeverne Koreje.

Naglasio je kako je i cilj sveobuhvatne reforme zdravstvene skrbi sve bliži ostvarenju, te da bi se ocjena mogla popeti i do "-5", ako uskoro potpiše zakon.

Ključne riječi

Komentara 24

Avatar DZvonimir@KNIN
DZvonimir@KNIN
11:42 14.12.2009.

Laz sve je bila laz svaka tvoja rijec sva ljubav tvoja la la la!.....Stara ploca!

Avatar Sidewinder
Sidewinder
16:17 14.12.2009.

rechnung: Iglina literatura su američki šund filmovi M. Moora i teorija zavjera uz \"instant istine\" gdije za 30 minuta sve shvatiš, tipa Zeitgaist...Dalje ruska propaganda hraneći po Zapadu vojsku korisnih idiota i otkrivatelja vlastitih nesposobnosti...

OB
-obrisani-
15:45 14.12.2009.

Pa ako su ocene od 1 do 10 onda bi 4+ nekako mogla da se svari !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije