Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 167
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOMENTIRAO PREDSJEDNIKOVO PISMO

Banožić: Kada nema argumenata, Milanović onda ide na osobnu razinu

Ministar Banožić dao izjavu za medije nakon sjednice Vlade
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/3
04.11.2021.
u 15:10

Ovo je šesti ili sedmi put da ja moram izlaziti s činjenicama nakon čega uslijedi val uvreda - kaže

Ministar Mario Banožić se danas, nakon sjednice Vlade, na konferenciji za medije osvrnuo na pismo Zorana Milanovića upućeno Andreju Plenkoviću, a koje je danas objavljeno u medijima. 

- Ovo je šesti ili sedmi put da ja moram izlaziti s činjenicama nakon čega uslijedi val uvreda. Kada nema argumenata, Milanović onda ide na osobnu razinu - kazao je uvodno. 

- Ističem da se ne radi o zlouporabi ovlasti pri umirovljenju brigadira, radi se o prestanku vojne službe s pravnom na punu starosnu mirovinu - naveo je govoreći o Elvisu Burčuli te kazao kako je sve odrađeno prema Zakonu. 

Vezano uz odlaske na sastanke na europskoj razini, koje je Milanović spomenuo u pismu, kaže: - Poslove obavljam sukladno Zakonu i Ustavu, zato je i došlo do ove cijele priče. Ovaj Zakon je donio on kao premijer, tada mu je odgovarao, a danas mu je postao problem, ne znam iz kojeg razloga - navodi.

- Da želi biti bitan faktor, sjeo bi za stol i radio na dobrobiti Hrvatske vojske - kazao je Banožić te opisao kako se, unatoč tome što je rečeno, svi moraju odgovorno ponašati. 

- Ja moram raditi u funkciji razvoja HV-a, to tražim i od njih. Bez obzira što je rečeno, sjednite za stol - navodi. 

Milanović je, kao vrhovni zapovjednik OS, uručio jučer u Uredu predsjednika činove i bodeže kadetima Hrvatskog vojnog učilišta. Banožić kaže kako mu je žao što nije bio tamo jer nije bio pozvan. 

- Na HVU su uvijek bile promocije, to je svečani trenutak. Ne znam u kojem elementu je nestao ministar obrane koji će na stol dobiti račune. Žao mi je što nisam bio tamo, što nisam mogao govoriti na prisezi u Požegi. Želim dati poruku da smo zdravo društvo u koje se vrijedi ulagati - tvrdi. 

VIDEO Zoran Milanović na Pantovčaku primio kadete, Banožića nije ni pozvao na svečani prijem

Na pitanje je li se načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga Robert Hranj našao u poziciji da mora birati, kaže: - Od mene nikada nije imao potrebu birati. U svakom momentu u kojem se našao, nije se našao u problemu zbog mene. Ja kad pišem odluku, pišem temeljem Ustava ili Zakona o obrani. Načelnik Glavnog stožera nikada nije bio u poziciji da ga netko iz Ministarstva tjera da bira stranu. Dopustio je da se politizira vojska.

- Što je bilo, bilo je - kazao je Banožić te naveo kako za dužnost koju obavlja mora imati hrabrosti i karaktera. Ponovno govoreći o predsjedniku Milanoviću, kaže kako mu nikada nije išao oduzeti pravo da je vrhovni zapovjednik.

- Očekujem da kada dobije argument, da ga prihvati. Mislim da je najveći problem što nikada nije bio radnik. Ja kada potpisujem odluku, u nju se nastojim udubiti do kraja. Ako ste uputili vojsku preko granice, trebate biti suvisli da znate da to neće proći - navodi govoreći o odlasku vojske u BiH. 

- Prvi bi potpisao tu odluku, ali nisam imao na temelju čega - dodaje. 

Komentara 30

TO
Toni12345
15:30 04.11.2021.

Joj, što je patetičan ovaj Bane. Svako malo kmeči.

Avatar Hazl113
Hazl113
15:18 04.11.2021.

I kada će te šef maknuti. Prije ili poslije 18.11.

TM
trade_mark
16:15 04.11.2021.

bnožić o milanoviću: "Mislim da je najveći problem što nikada nije bio radnik." hahahahaha... a ti si banožiću kao bio neki radnik? od samih početaka sjedio si po nekim županijskim foteljama u koje te posjeo tvoj otac hadezeovac. kako te nije sram, ti imaš obraza nekome reći da nije bio radnik, sramoto jedna uhljebnička!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije