Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 19
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
slučaj iz podravine

Bankarica opelješila klijente za 67.500 kuna: Skidala lovu sa štednih računa

Ilustracija: Broja? novca
Davor Puklavec/Pixsell
16.11.2022.
u 12:29

Protiv nje je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Policijski službenici dovršili su kriminalističko istraživanje nad bankaricom (50) zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju i krivotvorenja isprave, piše Danica.hr.

“Sumnja se da je kao zaposlenica državne tvrtke od srpnja 2020. do siječnja 2022. neovlašteno za sebe podizala novac sa štednih računa klijenata te unijela neistinite podatke, ovjerila provedbu i potpisala vlasnike štednih računa na nalozima za isplatu i takve naloge uporabila kao istinite.

Time je, kako se sumnja, sebi pribavila protupravnu imovinsku korist od 67.500 kuna, a za koji iznos je oštetila samu tvrtku. Protiv nje je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu”, otkrili su u srijedu iz koprivničke policije.

Kako piše Danica.hr navodno je riječ o zaposlenici Hrvatske poštanske banke.

Ključne riječi

Komentara 10

Avatar anlaser
anlaser
15:09 16.11.2022.

Ta lopuža nema ime i prezime ?

Avatar nestimenigovorit
nestimenigovorit
15:26 16.11.2022.

Zbog takvih kradljivaca, lopina i osoba koje su direktno za najgore kazne koje postoje jer nisu zavrijedile da dalje žive i rade, narod ne vjeruje ni poštenom čovjeku. Treba se riješiti uhljeba, sve ih na isto mjesto staviti, jer najčešće takvi rade to što rade i takvi ne mogu biti pošteni. Da ima uopće poštenja IME OVE KRADLJIVICE I NEPOŠTENJAČE i svih takovih, bilo bi javno na svim portalima, i cijeli bi svoj ostatak života hodali po Golom otoku sa žigom na čelu - LOPOV ! Sramota šta se smuca među ljudima - neljudska rasa

SP
SPi
12:49 16.11.2022.

Znate li da je istodobno u istom periodu direktor BKS banke u Hrvatskoj oštetio klijente (ili banku - vidjet će se u sudskim procesima) za preko 15 milijuna eura. Riječ je o prijevari kakva bi se mogla pretočiti u filmsku priču, a nitko o tome ne piše. Izašla su samo dva nezamijećena članka od veljače kad se afera otkrila.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije