Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
21.01.2015. u 12:00

Doduše, nitko mu ne brani da 40 posto plaće svojevoljno vrati u gradski proračun

Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik, u više se navrata žalio kako mu smeta što ne radi, a prima punu plaću. Nije nam poznato što je poduzeo protiv tog apsurda, ali može pokušati s ustavnom tužbom. Zakon o državnim službenicima predviđa da službenici protiv kojih se vodi postupak primaju 60 posto svoje plaće, dok zakon o državnim dužnosnicima to ne predviđa pa „neravnopravni" Bandić mora primati svih 100 posto dužnosničke plaće premda mu je sud zabranio poslovnu aktivnost. Doduše, nitko mu ne brani da 40 posto plaće svojevoljno vrati u gradski proračun.

I doktori žele pravilo "jedan član – jedan glas"

Hrvoje Minigo, predsjednik Hrvatske liječničke komore, suočen je s peticijom kojom više od 3000 bolničkih liječnika traži reorganizaciju HLK. Ada Barić, dopredsjednica HUBOL-a, u Slobodnoj kaže da im smeta što komoru vode umirovljenici, i to redom predsjednik, jedan od dva dopredsjednika, rizničar, tri od četiri savjetnika predsjednika i glavni urednik glasila HLK. Liječnicima smeta i netransparentno poslovanje s njihovih 15 milijuna kuna te traže da se na izborima uvede pravilo „jedan član – jedan glas". Minigo odgovara da je poslovanje „poslovna tajna" i da „javnost nije potrebno zamarati" odnosima u HLK. Svaka sličnost s GNK Dinamo posve je slučajna.

Ministar Matić zamalo platio ručak na koji je pozvan

Predrag Matić, ministar branitelja, zamalo je platio ručak na koji su ga pozvali branitelji na čelu s Đurom Glogoškim. U zadnji čas, otkriva Slobodna, „spasio" ga je Zoran Gobac koji je ničim izazvan po konobaru poručio da ih on sve časti.

 Hrvatska odavno dopušta uzgoj opijumskog maka 

Ognjen Brborović, predsjednik Povjerenstva Ministarstva zdravlja za analizu i preporuku primjene indijske konoplje u medicinske svrhe, povodom jednoglasne preporuke da se dopusti upotreba marihuane u medicinske svrhe upozorio je da nije riječ o presedanu. U Hrvatskoj je, naime, već zakonski dopušten uzgoj, prerada i promet opijumskim makom u medicinske svrhe pa je doista smiješno nastaviti treniranje strogoće na indijskoj konoplji.

>> Kolindi pomogli i Bandićevi ljudi 

>> Ministar se želi pohvaliti dužinom 'one stvari'

Komentara 8

DA
darwil
15:11 21.01.2015.

Bandić je pravi socijaldemokrat socijalno osviješčen kako su znali govoriti njegovi podrepaši Šostar,ONAJ IZ KULTURE KOJI JE BIO U HAPSU,onaj za Hitne intervencije,onaj iz gospodarstva koji je uništio jedinstvo,onaj brkati Vidoviti etc pa se nadam da će se Bandić odreći cijele plače u humanitarne svrhe, pa što će mu uopće plača?

DU
Deleted user
13:29 21.01.2015.

Govoriti o moralnu i politici je nemoguće jer očito jedno isključuje drugo. I onda nas mole i nagovoraju da glasamo?!

Avatar PURGERICA1
PURGERICA1
13:14 21.01.2015.

Kompletan ured još trenutnog predsjednika gospodina Josipovića primati će pune plaće cijelu godinu dana ispred nas. To nikoga ne smeta? Ili, griješim? Koliko će nas to koštati? Zašto? Gospodin Josipović se vraća na fakultet, tamo mu je još plaća ccaa 12-13 tisuća kuna! Zar će moći jedno i drugo?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije