Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 118
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dekan Algebre
Povratak na članak

Balković: Ovo su prepreke koje onemogućavaju privlačenje stranih studenata u Hrvatsku

U budućnosti se očekuje fokusiranje na aplikativno znanje, što znači da se očekuje da bude više projekata koje će studenti rješavati, a koji dolaze iz gospodarstva

Komentari 5

DA
damascus
14:24 08.02.2022.

Bolje ne čitati. Ta tzv visoka učilišta odnosno veleučilišta i sličnih naziva a zapravo stručni studiji i nisu u rangu sveučilišnih studija, a i tu postoje razlike od fakulteta do falulteta. Svi su privatni i jednini im je cilj zgrnutii što više novaca koji se legalno slijeva u privatne džepove nastavnika. Svi su fakulteti na neusporedivo kvalitetnijem stupnju standarda nastavnog programa, izvedbe i stečenih zvanja. Nažalost obična javnost i ne razlikuje veleučilišta i sveučilišta i njihovih diploma, zato ovi prvi ru love u mutnom. Uglavnom tu idu djeca bogatih kojima se ne uči i za velik novac po godini studiranja dobivaju diplomu. Zato ne vidim da bi netko iz Engleske došao studirati na neko veleučiliše težine srednje škole. I takve kvalitete diplome. Ti završeni studenti onda postaju zaposlenici u poduzećima svojih roditelja ili firmi prijatelja roditelja. Gdje se traži znanje i kvaliteta traži se sveučilišna diploma.

VL
TR
Tram12
14:38 08.02.2022.

Normalno kad su kod nas profesori na fakultetima tipovi poput Hrvoja Klasić, Katarine Peović, Pupovca i sličnih likova.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.