Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 128
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
opovrgnuli obersnela

Balirani otpad s Marišćine može se zbrinuti u Varaždinu

visevac01
Goran Kovačić/PIXSELL
05.09.2012.
u 15:28

T7 VIS može po realnoj, tržišnoj cijeni preuzeti volumen baliranog otpada na obradu u svoje MBO postrojenje

Premda je na nedavnom sastanku predstavnika Kriznog Eko stožera Marišćina s predstavnicima Grada Rijeke, Županije primorsko-goranske, Čistoće i Eko plusa riječki gradonačelnik Vojko Obersnel kazao da je balirani otpad s platoa Marišćina i Viševac, zbog kojega mještani Marčelja i okolnih naselja već mjesecima trpe nesnosan smrad i više su puta prosvjedovali, nemoguće zbrinuti u MBO postrojenju T7 VIS u Varaždinu, iz Kriznog stožera danas su tu informaciju opovrgnuli. Nije točno, kažu, da tvornica u Varaždinu nema radne dozvole i da nije u mogućnosti preuzeti balirani otpad koji stoji na zalihi na Viševcu i Marišćini, kao što je tvrdio Obersnel.

Prema informacijama dobivenim od predsjednika Mjesnog odbora Marčelji Josipa Begonje koji je s načelnikom Općine Viškovo Goranom Petrcem bio u varaždinskoj tvornici, T7 VIS može po realnoj, tržišnoj cijeni preuzeti volumen baliranog otpada na obradu u svoje MBO postrojenje. Petrc će o tome obavijestiti Grad Rijeku i zatražiti zaustavljanje namjere zatrpavanja neobrađenog smeća u prvu kazetu na lokaciji budućeg ŽCGO Marišćina, za čiju je uporabnu dozvolu tehnički pregled u tijeku, a trajat će do petka, 7. rujna. U stožeru smatraju da je obrada i selekcija otpada u MBO postrojenju u Varaždinu, u odnosu na ponuđeno rješenje zatrpavanja neselektiranog otpada u kazetu Marišćine i naknadne obrade ponovnim iskopavanjem, ekološki i ekonomski prihvatljivija.

Krizni Eko Stožer Marišćina – Eko Kvarner Halubje zadovoljan je što će Općina Viškovo zatražiti pokretanje postupka zbrinjavanja trenutačno baliranog otpada i svog budućeg otpada u MBO postrojenju u Varaždinu, i to kao prijelaznu fazu do uspostavljanja odgovarajućeg koncepta zbrinjavanja otpada za potrebe regije na Marišćini. Zadovoljni su i što je Općina Viškovo i gradonačelnik Petrc, za razliku od gradonačelnika Rijeke, poslušala i razmotrila prijedlog Kriznog Eko Stožera da se otpad zbrine u Varaždinu, to više što troškovi tog zbrinjavanja, što je bio rekao i Obersnel, nisu razlogom što je isključio takvu mogućnost.

Komentara 1

PE
Pegaz
12:31 06.09.2012.

Ocito ili se netko pravi lud ili mu plasiraju lazne informacije. Tko i zasto - e to je pitanje svih pitanja!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije