Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 131
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Dečki su previše sramežljivi, nisu samouvjereni, boje se djevojaka koje imaju stav...

Baka se čudi unuci što prva prilazi dečku

hrv-baka-txt.jpg
import
16.02.2007.
u 15:44

Jesu li današnje djevojke doista preuzele ulogu koja je nekad pripadala "jačem spolu", trebamo li se tome čuditi te trebamo li "oslobođenje" od rodnih uloga shvatiti kao pozitivnu promjenu?
 Baka se čudi mojoj spremnosti da napravim prvi korak. Kaže da nekad nije bilo tako, ali me i podržava. Smatra da danas djevojke imaju više šansi da završe s nekim tko im se doista sviđa. A nekad su djevojke "samo čekale" da im momak priđe  otkriva Nikolina Vrkljan (16) te nastavlja:  Pričekam da on napravi prvi korak, no ako vidim da je malo "zakočen", priđem mu sama. Pa nemam ja cijeli dan za čekanje!

 Dečki su previše sramežljivi. Boje se napraviti prvi korak jer strahuju da će biti odbijeni. No, možda cura čeka i strepi hoće li joj prići? Ako priđeš, možeš se ugodno iznenaditi!  poručuje Nina Aušperger (16), koja za "osvajački pothvat" ipak treba podršku grupe.  Obično nagovorim društvo da odemo do njegova pa tek onda počnem akciju. No, nikad od njega ne tražim broj mobitela, nego ga navedem da on uzme moj...

S Ninom se slaže i Mia Car (17).
 Dečki nisu samouvjereni pa im treba poticaj. Moj se prvi dečko nije morao jako truditi jer je bilo prilično jasno da i ja hoću. Prošla su vremena kad je dečko morao biti "glavni"  danas oni curama prepuštaju dio posla  smatra Mia.
A da dečkima treba ohrabrenje, priznaje i Hrvoje Vranješ (16), koji želi postati interventni policajac.

Odmah doma
 Znao sam da joj se sviđam jer je to razglasila po školi pa sam joj onda i prišao. Otišli smo do pekarnice te sam je odmah pozvao doma. Već je triput bila kod mene, a zbog nje sam ostavio curu koja je samo htjela sjediti po klupicama i držati se za ruke  ispričao je Hrvoje.
 Dobro je da su danas cure otvorenije jer odnosi u vezi moraju biti ravnopravni. Usto, nekim dečkima treba da se "otkoče"  smatra Mario Završki (17).
 Doista, prišla sam dečku koji mi se svidio, a shvatila sam da zapravo nije sramežljiv, nego bojažljiv  kaže Karmen Celinšćak (16).

Zašto se današnji tinejdžeri pribojavaju pripadnica nježnijeg spola?
 Dečki se boje da će se pokazati da je cura agresivna, živčana, da previše očekuje, da je sponzoruša, da samo želi iskoristiti dečka ili da je s njim samo da izazove ljubomoru okoline  povjerio se 17-godišnji Mario.

Zašto doista treba biti oprezan s nekim djevojkama, objasnio je Mihael Fućek (16) koji, kaže, curama prilazi samo kad je dobre volje:
 Nekih se cura doista teško riješiti. Rastuže se kad kažeš da veze neće biti, a svaka bi htjela ponovno pokušati. Ako joj se svidim, a ona meni ne, pokušavam "smiriti situaciju" i objasniti joj da možemo biti prijatelji. Ipak, vjerojatno bih zbog prirodnih nagona pokušao uspostaviti fizički kontakt...

 Dečki se boje cura koje imaju stav, a ja ga imam i volim držati konce u svojim rukama. Zato se često moram praviti glupa, da se dečko ne prestraši... A koristim se i drugim taktikama ne bih li ga navela da se ponaša kako ja hoću  snašla se šesnaestogodišnja Karmen.

Vole šminkerice
 Dečki vole šminkerice jer misle da su "dobre i slatke", a boje se nas metalaca. To je pogrešno jer ja imam puno više razumijevanja i ne bih tražila da mi plaća neku skupu "žesticu". Pitam ga koliko ima para, pogledam koliko imam ja, pa se dogovorimo što ćemo piti  naglašava "metalka" Jelena Perkec (16).

No jesu li baš sve "metalke" bezazlene poput nje, ostaje otvoreno.
 Važno je da dečko posluša i poštuje moje mišljenje, a zamijetila sam da me se neki i boje. Naime, čak i ako je viši i "nabijeniji" od mene, svaki vrišti kad ga udarim u glavu  otkrila nam je "metalka" Nika Vranješ (17).

 Naravno da se bojim "metalki"! Zamislite da se ujutro probudite i ugledate crno lice puno željezarije...  upozorava Dan Virag (16), koji želi djevojku od barem 20 godina jer se one znaju ponašati.  Što starija i iskusnija, to bolja! Petnaestogodišnjakinjama je vrhunac popiti gajbu piva i zatim povraćati. Zato mi i ni mogu dati ono što može iskusna cura.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije