Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 78
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Analiza
Povratak na članak

Bagić: Orbanove vizije ušuljale su se u vrh hrvatske politike i potiho rade na promjeni

Milanovićevo stajalište da građani na referendumu mogu unijeti bilo koju promjenu Ustava te da o tome Ustavni sud ne bi trebao ni odlučivati eksplicitno je protiv liberalne demokracije

Komentari 4

KR
kronika20
23:41 24.05.2022.

Treba početi postupak za izbacivanje Mađarske iz EU, pa neka Mađari odluče da li žele EU ili jednog podlog roma Orbana da ih vodi

VL
Avatar The new statesman
The new statesman
20:21 24.05.2022.

Liberalna demokracija je drugim rijecima anarhija.Ili je demokraciha ili nije.

VL
PR
prajdali100
21:33 24.05.2022.

Malo po malo postaje jasno da je naš predsjednik ispred svog vremena.Vizionar !

VL
WA
walker
20:30 24.05.2022.

Vlast pripada narodu, a narod vlast izvrsava biranjem predstavnika na izborima ili izravnim odlučivanjem. U ovo zadnje se ubraja i referendum. "Demokratska" Europa zazire od referenduma, a ni hrvatske političke elite tu nisu iznimka, zato im se i ne žuree mijenjati nakaradni izborni sustav koji im omogućava da imaju "stabilnu" većinu sa 16,7% glasova + predstavnici manjina za koje je dovoljno da oni sami izađu na izbore i uđu u sabor + moralne, ljudske i političke vertikale alla Čačić... Netko će reći, referendumom narod može odlučiti i nešto "naopako". Da, može. Zato je bio važan mehanizam prevencije kojim je, da bi referendum bio važeći, na njega trebalo izaći barem 50% +1 glasač. Pa onda, ako je baš pola naroda ludo, neka žive u "ludoj" državi... Kad spomenutim političkim elitama to nije odgovaralo, u predvečerje referenduma o ulasku RH u EU, to su potiho i mućki izmijenili: većina glasova odlučuje, ma koliko birača izašlo na referendum. (Podsjetnik, na referendum o EU izašlo je oko 44% ukupnog broja birača. To znači, da nisu mijenjali zakon, mi danas ne bi bili u EU, ne bi "morali" uvoditi euro. To ni sad ne moramo. Nitko nas, osim Andreja i njegovih patuljaka na to ne tjera...). Najlakše se praviti velikim demokratima, a istovremeno potiho oduzimati vlast narodu i seliti mehanizme odlučivanja u središta moći koja, s vremenom, s narodom kojeg predstavljaju, imaju sve manje i manje veze.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.