Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
afera spice

B. Prka: Nismo raspravljali o neprijateljskom preuzimanju

'27.10.2011., Zagreb - U hotelu Westin odrzana 3.konferencija Dan velikuh planova, na kojoj su sudjelovali vodeci ljudi hrvatskog gospodarstva, Bozo Prka,PBZ  .  .  Photo: Zarko Basic/PIXSELL'
Foto: 'Zarko Basic/PIXSELL'
1/3
21.11.2011.
u 12:39

Prka je bio predsjednik Nadzornog odbora od 1998. do 2006. godine, a odustao je od kandidiranja na zahtjev Damira Polančeca i Darka Marinca

O neprijateljskom preuzimanju Podravke nikada nije službeno raspravljano na sjednicama Nadzornog odbora, ustvrdio je bankar Božo Prka tijekom svjedočenja na zagrebačkom Županijskom sudu u nastavku suđenja Damiru Polančecu, bivšem potpredsjedniku Vlade, i sedmorici bivših menadžera koprivničke prehrambene tvrtke za malverzacije njezinim dionicama. Prka je obnašao dužnost predsjednika Nadzornog odbora od 1998. do 2006. godine.

Sastanak u Westinu

Podravku je, kazao je, odlučio napustiti nakon razgovora s Damirom Polančecom i Darkom Marincem, bivšim šefom uprave Podravke, 2006. godine.

– Bio je sastanak u hotelu Westin kada su me pozvali na razgovor. Budući da mi je istjecao mandat, od mene su zatražili da se ne kandidiram ponovo. Njihov sam zahtjev razmotrio i pristao, pa je odlučeno da će predstavnik PBZ-a biti Dubravko Štimac – rekao je Božo Prka. Na pitanje tužiteljice Tamare Laptoš zašto se složio s traženjem Polančeca i Marinca, kazao je da je shvatio kako njih dvojica imaju neke druge planove te da za predsjednika Nadzornog odbora Podravke žele Mladena Vedriša.

Strateške radionice

Govoreći o sjednicama Nadzornog odbora, rekao je da se na njima raspravljalo o kvartalnim i godišnjim izvješćima te o odlukama za koje je uprava trebala suglasnost. Neprijateljsko preuzimanje, dodao je Prka, spomenuto je neformalno 2003. ili 2004. godine na jednoj od strateških radionica za članove uprave i Nadzornog odbora, na kojima se raspravljalo o različitim scenarijima poslovanja i budućnosti Podravke. Tada su se, dodao je, spominjali Nestlé i R&S kao ulagači. Suđenje se nastavlja u srijedu svjedočenjem Dubravka Štimca, bivšeg predstavnika PBZ-a u Podravci.

Komentara 32

Avatar tkozna
tkozna
13:19 21.11.2011.

Da jasno mi je do jućer mučenik od sutra svetac. Samo mi nije jasno koliko si težak!

CA
campa
13:19 21.11.2011.

Možemo samo zamisliti poslovanje u tvrtkama koji su postavljani temeljem podobnosti i gdje menađeri nisu nadzirani .

OB
-obrisani-
13:31 21.11.2011.

Damir Polančec je pre svega hrvatski nevini vitez koji je uz Boga i domoljublje te bez upotrebe topničkih dnevnika vrlo drsko \"pucal\" po imovini Podravke..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije