Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 17
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
u pograničnom okrugu

Nove tenzije: Azerbajdžan tvrdi da je snajperskim hicem ubijen njegov vojnik, Armenija niječe

A view shows a border-crossing point on the frontier between Armenia and Azerbaijan
Foto: IRAKLI GEDENIDZE/REUTERS
1/3
30.09.2023.
u 22:01

Azerbajdžan, koji niječe optužbe o etničkom čišćenju, rekao je da će prava Armenaca u Gorskom Karabarhu biti zaštićena

Azerbajdžansko ministarstvo obrane priopćilo je u subotu da je jedan od njegovih vojnika ubijen snajperskom vatrom armenskih snaga u pograničnom okrugu Kalbajar, no Armenija je brzo opovrgla navodni incident. Novinska agencija Interfax citirala je armensko ministarstvo obrane koje je reklo da je izvješće netočno, bez navođenja daljnjih pojedinosti.

Suprotstavljene izjave stigle su nakon što se nastavio masovni egzodus etničkih Armenaca iz regije Gorski Karabah nakon što je Azerbajdžan munjevito porazio ovog mjeseca borce te odcijepljene regije.

VIDEO U regiji Nagorno-Karabah snimljena velika eksplozija

Više od 100.000 od 120.000 etničkih Armenaca već je napustilo Gorski Karabah i otišlo u Armeniju, objavio je UNHCR.

Azerbajdžan, koji niječe optužbe o etničkom čišćenju, rekao je da će prava Armenaca u Gorskom Karabarhu, regiji međunarodno priznatoj kao dio Azerbajdžana, biti zaštićena.

VEZANI ČLANCI:

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije