Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DOBRO JE PROŠLO

Avionska bomba pronađena na riječkom gradilištu u noći je transportirana na Kamenjak

Rijeka: Uklanjanje avionske bombe pronađene na gradilištu, policija zaustavila promet
Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
1/6
23.03.2023.
u 09:08

Eksplozivna naprava je malo iza pet sati utovarena u kamion te je pod pratnjom transportirana s gradilišta najbližom cestovnom rutom do Kamenjaka

Nekoliko dana nakon što je centar Rijeke zatvoren zbog vađenja bombe iz podmorja luke, jutros je u tom gradu provedena još jedna zahtjevna operacija transporta i uništavanja avionske bombe.

Oko pet sati ujutro pirotehničari, vatrogasci i policajci započeli su akciju izmještanja i deaktiviranja avionske bombe iz Drugog svjetskog rata koja je pronađena u blizini nekadašnje tvornice Torpedo, na gradilištu ispod trgovačkog centra ZTC. Novi list piše kako je bombu prvi uočio bagerist s gradilišta ceste D403 koji je mislio da bi se moglo raditi o starom bojleru.

Naknadno je ipak utvrđeno da se radi o avionskoj bombi promjera 40-ak centimetara koja je zaostala iz vremena Drugog svjetskog rata.

Eksplozivna naprava je malo iza pet sati utovarena u kamion te je pod pratnjom transportirana s gradilišta najbližom cestovnom rutom do Kamenjaka, gdje već je ili će biti neutralizirana, kako se navodi, 'bez opasnosti za okoliš'.

Promet Zvonimirovom ulicom bio je u dva navrata u potpunom prekidu, no nešto prije šest sati vozilima je ponovno dozvoljeno kretanje tim pravcem. Za sada je sve prošlo bez poteškoća.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije