Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 10
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Drama u Africi

Avion prisilno sletio zbog kobre u kabini, pilot: 'Osjetio sam da mi nešto hladno klizi niz leđa'

Žuta kobra
Foto: Pixabay
1/3
06.04.2023.
u 12:18

Ugriz žute kobre, kakva se skrivala ispod sjedala pilota Rudolpha Erasmusa, može ubiti čovjeka za svega 30 minuta

Južnoafrički pilot Rudolph Erasmus letio je iz Bloemfonteina za Pretoriju kada je ugledao kobru koja je puzala po kabini i skrivala se ispod njegova sjedala. “Iskreno, u prvi trenutak mi se učinilo da moj mozak ne registrira što se događa. Osjetio sam da mi nešto hladno klizi niz majicu na leđima, misleći da nisam dobro zatvorio bocu s vodom i da mi ona možda kapa po leđima. No kad sam se okrenuo i pogledao niže, ugledao sam kobru kako gmiže i nestaje ispod sjedala”, rekao je pilot za BBC.

Odlučio se za prisilno slijetanje zrakoplova s 58 putnika u zračnoj luci Welkom. Ugriz žute kobre, kakva se našla u kokpitu, može ubiti čovjeka za svega 30 minuta. Kako nije želio izazvati paniku među putnicima nastojao je mirno obavijestiti sve na letu da se među njima našao neželjeni putnik. “Jako sam se bojao da bi zmija mogla otpuzati otraga među putnike i izazvati paniku. No na kraju sam im odlučio reći: "Dragi putnici, u zrakoplovu je zmija, nalazi se ispod moga sjedala pa ćemo pokušati sletjeti što prije.". U tom trenutku, kaže pilot, svi su se smrznuli i zavladala je apsolutna tišina.

Saznalo se i da su dva zaposlenika aviokluba Worcester, odakle je zrakoplov poletio, uočila zmiju ispod letjelice i bezuspješno ga pokušala ukloniti. Pilot ju je također pokušavao pronaći, ali pošto ju nisu pronašli, pretpostavili su da je negdje otpuzala tijekom noći ili jutra. Pilot je dobio pohvale za svoje postupke, a južnoafrička povjerenica za civilno zrakoplovstvo, Poppy Khosa, pohvalila je njegovu reakciju. “Mislim da su pohvale malo pretjerane. Putnici su također dobro reagirali, ostali pribrani i mirni”, objašnjava.

VIDEO: Donald Trump stigao u ured okružnog tužitelja: Formalno je uhićen

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije