Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 138
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
(NE)RED Posebna prometna regulacija vrijedi do 1. srpnja

Automobilom pola sata kroz strogi centar grada Šibenika

15.05.2009.
u 16:38

Tek što su se priviknuli na novi prometni režim uzrokovan zatvaranjem dijela odnedavno ponovo prometne Ulice Stjepana Radića, vozače je dočekao novi šok. Na mjesec i pol dana zatvorena je Ulica Matije Gupca, od Prve policijske postaje do Puta Gimnazije. Riječ je o jednoj od najvažnijih prometnica koje povezuju centar s velikom gradskom četvrti Šubićevac.

Pola sata
– Ovo je strašno, kroz centar grada vozim se pola sata. Jasno nam je da se mora graditi i obnoviti kanalizacija, ali prometna signalizacija je nepotpuna, stvaraju se nepotrebni prometni čepovi, da bih došao na Šubićevac moram kružiti preko cijelog grada... Gdje su ti prometni stručnjaci, naši mozgovi? Što će biti za mjesec dana kad navale turisti – ljutito je progovorio Ante Juras iz Šibenika.

Otvaranjem dijela Ulice Stjepana Radića prometnica preko šibenskog Pazara ponovo je postala jednosmjerna, a do nekih ulica gotovo je nemoguće doći.

– Zbog nastavka radova na kolektoru zatvara se i raskrižje Težačke i Puta Gimnazije, tako da Težačka do 1. srpnja, nažalost, postaje slijepa ulica. Posebnom prometnom regulacijom bit će omogućen ulaz stanarima Težačke u njihovu ulicu iz Ulice Petra Grubišića.

Također, promet u dijelu ulica Put Gimnazije, Vinka Maglice, Jerka Machieda i Rogozničke za vrijeme odvijanja radova bit će omogućen interventnim vozilima i vozilima stanara s osiguranim parkingom – objasnio je Ante Pražen, savjetnik za promet šibenske gradske uprave.

Kruženje
Već sada se pokazalo da tek otvorena prometnica Stjepana Radića u centru neće moći izdržati toliki broj automobila, pa se vozačima savjetuje strpljenje ili kupnja tenisica i pješačenje.

Nova prometa regulacija vrijedi do 1. srpnja.


Radovi i u srcu turističke sezone

Riječ je o radovima na trećoj fazi gradnje kolektora, projekta vrijednog 15 milijuna kuna, i svi moramo biti strpljivi; radit će se danonoćno bude li trebalo, kazala je Neda Klarić, šibenska gradonačelnica. Naime, kameni kanal na Šubićevcu sagrađen 1950. godine trebalo je kompletnu rekonstrukciju, jer nije mogao podnijeti pritisak tako velikog broja stanovnika. Dolazilo je do urušavanja. Radovi bi trebali biti gotovi na jesen, a cijelo ljeto Šibenik će biti veliko gradilište. (am)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije