Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 96
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nova struka

Autolimaru Alanu masaža je oduvijek bila skrivena strast

'terapeuti_alb_zag_020710'
''
02.07.2010.
u 14:00

Sada vidim da ovo nije samo zanimanje nego i način života. Siguran sam da se time želim baviti – oduševljen je Alan Ivčec, 30-godišnjak iz Bedekovčine

– Prezadovoljan sam. Sada vidim da ovo nije samo zanimanje nego i način života, koji se meni baš sviđa – oduševljen je Alan Ivčec, 30-godišnjak iz Bedekovčine, inače po struci autolimar, a prekvalifikacijom je postao jedan od osmero wellness-terapeuta u Krapinsko-zagorskoj županiji kojima su podijeljene diplome za novo zvanje. Alan je u biranom društvu jedini muškarac.

Oduševljeni Alan

– Htio sam se educirati, a masaže su oduvijek bile moja skrivena strast. Sada mi se pružila prilika pa sam pokušao i sada sam definitivno siguran da se time u životu želim baviti – oduševljen je Alan, koji je prije nego što mu je omogućena prekvalifikacija šest mjeseci bio u evidenciji Zavoda. Marinela Globan-Gudek, 37-godišnjakinja iz Zlatar Bistrice, na Zavodu je provela godinu dana.

– Završila sam odgojno-obrazovnu školu, ali nikada nisam radila u struci, već različite administrativne poslove. Zanimala sam se i prije za wellness, a kada sam vidjela da će Zavod financirati ovaj tečaj, javila sam se bez razmišljanja. Evo, sada sam wellness-terapeut – kaže Marinela.

Posao u struci

Viša ekonomistica Ivana Rumiha iz Klanjca uspjela je samo godinu dana raditi u struci.

– Tržište rada zasićeno je ekonomistima. Vjerujem da će se za našim novim zanimanjem povećati potražnja. Zahvalna sam Zavodu i Wellness-učilištu Vimal što su mi pružili priliku – kaže Ivana.

– Kandidati nisu učili samo kako masirati, već i organizacijski dio. Naime, o njima će najviše ovisiti hoće li im se klijenti ponovno vratiti pa smo ih učili i komunikaciji, psihologiji i prezentacijskim vještinama tako da imaju sve odgovore na stres svojih budućih klijenata – objasnila je instruktorica Petra Grabušić.

– Polaznici su prošli 296 sati teorije, vježbi i praktične nastave u Termama Jezerčica i Termama Tuhelj, a obilazili su wellness-centre u Zagrebu, Kutini i na našem učilištu. I mi i oni vjerujemo da će ubrzo naći posao – kaže ravnatelj Učilišta Vimal Marko Jurakić.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije