Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 35
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI REKORD

Austrija prva po broju operacija u EU

bolnica,operacija,kirurgija,sandi poteko (1)
Igor Kralj/PIXSELL
10.04.2013.
u 15:42

Od ukupnog broja operacija čelnu poziciju zauzimaju operacije koljena, kukova i kralježnice

BEČ – Najnovija studija Organizacije za ekonomsku suradnju i razvoj (OECD) pokazala je da je Austrija prva po broju operacija u Europskoj uniji. Riječ je o 261 operaciji na tisuću stanovnika, od ukupno njih nešto više od osam milijuna, koliko ih živi u ovoj alpskoj zemlji.

Na drugom mjestu je Njemačka sa 240 operacija, što je također znatno iznad prosjeka EU, koji iznosi 155 operacija na tisuću stanovnika. Od ukupnog broja operacija čelnu poziciju zauzimaju operacije koljena, kukova i kralježnice. Ustanovljeno je da je broj operacija kralježnice u posljednjih pet godina udvostručen. Austrijski mediji pišu da kritičari znaju zbog čega: bolnica po operaciji zaradi oko 12 tisuća eura. 

>> Teške operacije rješava stroj kojim liječnici upravljaju joystickom

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije