Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
štetili mu ugledu

Australski Srbin nakon Yahooa dobio pravnu bitku i protiv Googlea

milorad michael trkulja
Screenshot YouTube
03.11.2012.
u 11:55

Tražilica je Milorada Trkulju povezala s australskim kriminalnim podzemljem nakon sudjelovanja u pucnjavi

Australac srpskog podrijetla Milorad Trkulja već je dobio spor protiv Yahooa, a sada je pobijedio i Google, jer su ga u svojim internetskim tražilicama označili kao osobu povezanu s australskim kriminalnim podzemljem, prenosi Blic.

Trkulja je bivši estradni menadžer, a u Australiju je emigrirao 1970. godine. U restoranu u Melbourneu 2004. godine pucano mu je u leđa. Iako je policija nakon istrage izjavila kako pucnjava nije povezana s kriminalnim podzemljem, slučaj je postao poznat u javnosti te se pojavio na stranici Kriminal u Melbourneu koja je sada zatvorena. Googleova automatska pretraga povezivala je Trkulju sa stranicom, na kojoj su objavljene i njegove fotografije.

Googleovi su odvjetnici tvrdili kako ta stranica nema nikakav utjecaj na rezultate pretraga jer oni nastaju putem algoritmova. Sud je rekao da je to istina, ali je sporno to što je Trkulja zatražio od Googlea da se rezultati koji ga klevete uklone, što nije učinjeno, pa je sud presudio u njegovo ime.

U ožujku je Trkulja dobio spor protiv Yahooa, kojemu je naređeno da mu isplati više od 241 tisuću australskih dolara (oko 1,5 milijuna kuna). Sudac je zaključio da su objavljene slike na internetu napravile popriličnu štetu Trkuljinom ugledu te da je zbog njih pretrpio dosta neugodnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije