Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 115
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AFERA Splitska policija i tužiteljstvo istražuju poslove Trevoura Hainsa-Wessona, useljeničkog agenta

Australski agent nestao iz Hrvatske!

hrv-izd-03-txt.jpg
import
19.12.2005.
u 20:39

Australski useljenički agent Trevour Hains-Wesson, koji je prošloga mjeseca podigao javnost na noge zbog slatkorječivih priča Hrvatima o useljenju u Australiju, misteriozno je nestao iz Hrvatske. Marjan Bošnjak, hrvatski povratnik iz Australije, koji se posebno angažirao na raskrinkavanju njegovih lažnih obećanja, tvrdi da je taj Australac s obitelji pobjegao u svoju domovinu kako ne bi bio uhićen.

Hoće li se vratiti?
Trevour je s obitelji otišao na zimske praznike u Australiju. Ne znam hoće li se vratiti, možda umjesto njega dođe netko drugi iz njegove kompanije. Koliko znam, uredno se odjavio, a poslije svih onih napisa u medijima, kontaktirao je sa svojim veleposlanstvom kaže Jurica Fiamengo, predsjednik Društva inženjera i tehničara u Splitu, kod kojega se Australac u Komiži nastanio. Potvrdio nam je da je Trevoura Hainsa policija posjetila dok je održavao seminar u Društvu inženjera, ali ne zna o čemu su s njim razgovarali.

Imam pouzdanu informaciju da je splitski MUP prikupio dokaze da se taj Trevour Hains-Wesson u Hrvatskoj lažno predstavljao kao useljenički agent. Državni inspektorat u Splitu prikupio je dokaze da je on u našoj zemlji ilegalno radio s turističkom vizom i bez radne dozvole.

Kako bi izbjegao uhićenje i protjerivanje iz Hrvatske, Wesson je naglo napustio Vis i pobjegao u Australiju. Unatoč tome, vjerujem da će splitski MUP protiv njega podići kaznenu prijavu kaže Marjan Bošnjak, koji je osobno išao u Split da bi pokrenuo akciju, kako kaže, raskrinkavanja lažnog usljeničkog agenta koji je na seminarima u Splitu naivnim Hrvatima obećavao kako ih u Australiji čekaju med i mlijeko.

Proučavaju dokaze
Iz policije u Splitu potvrđeno nam je da oni očekuju o tom slučaju stav Državnog odvjetništva, kojemu su dostavljeni dosad prikupljeni materijali. Poznato im je i to da je Trevour Hains-Wesson prije desetak dana napustio Hrvatsku.

Iz Državnog odvjetništva u Splitu proučavaju prikupljene dokaze, zatražili su još dokaza, te će u srijedu, nakon koordinacije policije i tužiteljstva, odlučiti hoće li pokrenuti postupak protiv Australca. Zanimljivo je da je taj useljenički agent iz Australije nakon tolikog interesa Hrvata na seminaru u Splitu bilo je više od 500 ljudi i u jednom danu imao je više od šest tisuća telefonskih poziva naprasno nestao iz "obećane zemlje" za njegov posao stoljeća.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije