Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 106
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
VELIKI SKANDAL
Povratak na članak

'Astronomska' korupcija u ruskom svemirskom sektoru

Istraga o korupciji u Roskosmosu traje "oko pet godina i ne nazire joj se kraj", rekao je Aleksandar Bastrikin, moćni direktor Ruskog istražnog odbora, ruskog FBI-ja.

Komentari 6

Avatar Dumen
Dumen
08:32 02.07.2019.

Naši će ih dostići još ove godine

VL
Avatar intimus500
intimus500
11:50 02.07.2019.

kako se ono kaže ...riba uvijek smrdi od glave :)

VL
Avatar nekakav
nekakav
11:46 02.07.2019.

dječje bolesti kapitalističke rusije. amerika je ovo prolazila prije 150 godina, imala građanski rat, sve je ovo već viđeno, samo što smo sad mi svjedoci u prvim redovima. zemlja sa tako golemim resursima i veličinom je predodređena za jednu od glavnih uloga u svijetu. dal ih je ili bude 100, 140 ili 200 milijuna, svejedno, kanađana je 6 puta manje na dvostruko manjoj površini, i to još daleko manje vrijednoj. projekt novog kozmodroma je otpočetka problematičan, rusi su morali brzo reagirati kad im je kazahstan počeo određivati rokove u kojima se moraju maknuti s bajkonura, pa naravno da se rade greške, i svatko u velikom državnom projektu pokušava za sebe nešto ušićariti. sve je to 'boranija' u odnosu na milijarde zamračene u američkim programima, obrane i svemira. kad vam troškovi razvoja i proizvodnje aviona se povećaju za 4 puta, i još nemate proizvod kojim ste zadovoljni, onda vam je sve jasno. kad sagradite brod i za njega pljunete 4 mlrd eura, a brod ne smije u topla mora jer mu se motori pregrijavaju, shvatite da je netko pogriješio i za to uzeo milijarde. rusi su što se tiče raketnog programa dotaknuli plafon prije 30 godina. usavršili što se moglo sa ovim načinom leta u svemir, plus da su prilagodili rakete za vojne svrhe, i tu ušparali. za nešto novo trebaju stotine milijardi, puno pokusa, puno više i previše testiranja propalih, da bi jedna od stotinu ideja upalila. trenutno za svemir živi samo jedna ideja, jedan pogon koji obećava, emdrive, al još uvijek ne radi.

VL
MP
miroslav.petkovic.7564
08:03 02.07.2019.

Neki ne mogu razumjeti da Rusi imaju najbolje fizicare svjeta i sa puno manje ulaganja naprave savremeno oruzje ili program u svemir.tako da Ameri i danas lete u svemir na Ruskim motorima. Kazu mozda ce tek takve napravit do 2028 god..Kaze nas ADMIRAL LOŠO rusi bjeze Amerin par decenija u modernom naoruzanju.Gledam tu una TV Moskva. Rusi ulazu u sledecih pet god vise od cetristo milijardi eura u bolnice skole tj privredu. Na dalekom istoku ovih dana bile su strasne poplave.Na jednom mjestu samo unisteno cetri tisuce domova.Kaze Ruski predsjednik do Kolovoza sve kuce moraju bit nove napravljene kaze jer stize zima. Sa poslom odmah krenuti.Vec sutra stigli strojevi mehanizacija svaka cast..Nema pogovora talko se brine za svoj narod . Od propasti devedesetih god vratio zemlju u status velesile. Zato ga nevole na zapadu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.