Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
gesta (ne)ljubaznosti

Asimo popričao s kancelarkom Merkel, ali se 'odbio' rukovati

Angela Merkel,Asimo
Foto: Reuters/PIXSELL
1/8
09.03.2015.
u 16:36

Čovjekoliko robot prošle je godine oduševio američkog predsjednika Baracka Obamu

Njemačka kancelarka Angela Merkel jutros je stigla u službeni posjet Japanu gdje ju je dočekao tamošnji premijer Shinzo Abe.

Nakon dolaska Merkel je posjetila Muzej novih znanosti i inovacija gdje joj je predstavljen čovjekoliki robot Asimo, inovacija kompanije Honda Motor Corp. koja je prošle godine oduševila i američkog predsjednika Baracka Obamu.

Robot je, piše Wall Street Journal, popričao s Merkel te joj, kao velikoj ljubiteljici nogometa, demonstrirao da precizno može pogoditi nogometnu loptu.

 - Dobro jutro, gospođo kancelarko. Dobrodošli. Zahvaljujući novim tehnologijama koje je razvio čovjek, mogu napraviti mnoge stvari - kazao joj je Asimo čime je osvojio simpatije najmoćnije žene svijeta. No samo nekoliko trenutaka kasnije, humanoidni robot pokazao je da nije ''cijepljen'' od nedostataka.

Kada mu je kancelarka na odlasku pružila ruku, Asimo nije reagirao jer, nažalost, nije programiran za rukovanje. No kancelarki to nije pokvarilo dojam pa je robota napustila s osmjehom na licu.

Strani mediji podsjećaju da je ovo metar i trideset centimetara visoko i 54 kilograma teško čudo japanske tehnologije u posljednjih godinu dana promovirano u nekoliko najvećih gradova svijeta, uključujući New York, Prag i Dubai.

>>Kolinda Grabar-Kitarović će se sastati s Merkel!

>>Pokušaj HDZ-a da blokira Srbiju odbio suradnik Angele Merkel

Komentara 2

XA
xaron
19:33 09.03.2015.

Pa mogli su ga poslati u Fukushimu da zavrne par ventila i sprijeci katastrofu . Umjesto toga robot gura loptu.

LA
Lavica7
17:12 09.03.2015.

New York, PRAG, Dubai...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije