Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 104
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ART HILL

Učit će hrvatski, voziti motocikl i predavati

ART Hill
21.01.2016.
u 22:40

Art Hill, 69-godišnji američki poduzetnik i savjetnik, umjesto odlaska u mirovinu odlučio se za nastavak karijere predavača u Hrvatskoj

Art Hill, 69-godišnji američki poduzetnik i savjetnik, umjesto da ode u mirovinu, odlučio se za posao predavača na Visokoj tehničkoj poslovnoj školi – Politehnika u Puli. Ondje je prijašnjih godina već bio gostujući predavač, a Hrvatska je na njega ostavila dobar dojam pa ne čudi što se odlučio doseliti u Pulu.

Predavač i poduzetnik

U toj poslovnoj školi nisu nam htjeli potvrditi kada će Hill početi s predavanjima, no njegovu životnu i poslovnu priču, u kojoj se između ostalog govori o njegovu preseljenju u Hrvatsku, donijele su dnevne novine East Oregonian

iz američke države Oregon, gdje je Hill najviše i djelovao. Dugo je radio kao savjetnik za male poduzetnike, a bio je i direktor Razvojnog centra za mali biznis te potpredsjednik BMCC-a za ekonomski razvoj.

Male poduzetnike je savjetovao o problemima u kojima su se našli, pogotovo u vrijeme krize. Savjeti su bili vezani uz refinanciranje, kreditne linije te ostalo vezano uz financije, o pristupu tržištu kapitala i razvoju proizvoda. U tekstu ga opisuju kao osobu koja voli izazove, pa zato i ne čudi što se odlučio na takav iskorak i preseljenje preko oceana. Nedavno je objavio knjigu “Venture financije – vodič za male i startup poduzetnike”, a uskoro počinje pisati novu knjigu za istog izdavača koji mu je izdao i prvu knjigu, a također će biti namijenjena poduzetnicima, u želji da im se raznim savjetima pomogne. Suradnju s istočnom Europom počeo je upravo gostujući na Visokoj tehničkoj poslovnoj školi u Puli, a od tada se vraćao u Hrvatsku više puta, diveći se ljepoti naše zemlje, piše East Oregonian.

U razgovoru s njim, list prenosti da se Hill zaljubio u Hrvatsku, naše more, plaže i rimske ruševine. Obiteljski korijeni su mu iz Slovačke pa se i s time povezuje njegova privrženost ovom dijelu svijeta. Hill je najavio učenje hrvatskog jezika, prije nego što počinju predavanja, iako će ionako predavanje imati na engleskom jeziku, jer kako objašnjava to je ionako jezik koji se koristi u poslovnom svijetu. Za spomenuti list rekao je da si je već kupio i motocikl kojim će se lakše kretati Pulom i lakše naći parkirano mjesto u gradu. Osim predavanja politehnike, Hill je najavio i razvoj vlastite tvrtke u Hrvatskoj koja se bavi trgovinom hrvatskih vina, ulja i još nekih proizvoda.

Inženjeri budućnosti

Ideja o osnivanju politehničkog studija u Puli nastala je zato što, kako objašnjavaju u toj visokoj školi, industrija i proizvodnja čine okosnicu gospodarskog razvoja Hrvatske.

Navode da je cilj Politehnike obrazovanje inženjera budućnosti koji će imati visokokvalitetno tehničko znanje, ali i ekonomsko i poslovno, dobro će poznavati menadžment i informatiku, znat će primjenjivati načela inženjerskog i timskog rada te se služiti vještinama brzog prijenosa ideja u praksu.

>> Pozdrav iz Hrvatske: Video od kojeg će vam zastati dah!

>> Hrvatska na prestižnoj svjetskoj listi u TOP 5. Evo zbog čega...

Komentara 2

KA
kajinx
23:23 21.01.2016.

Sad će mu reći da je Ustaša.

PO
Poljakinja
07:34 22.01.2016.

Jooj Arte, baš ti zavidim! Puno sreće :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije